Parmigiana tofu

2010 - bez fotky2010, 29. septembra 2010
Parmigiana tofu
Foto: 2010

Klasicky Taliansky recept kde telacie maso je zapecene s mozarellou v paradajkovej omacke.Asi budem ukamenovany v Taliansku ale nas vegetarian je stale u nas Zobraziť celý popisKlasicky Taliansky recept kde telacie maso je zapecene s mozarellou v paradajkovej omacke.Asi budem ukamenovany v Taliansku ale nas vegetarian je stale u nas , tak som s pomocou internetu skombinoval tento tradicny recept a pouzil vyprazane tofu v 3 obale.Vysledok bol lepsi ako som ocakaval.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400  g, tvrdsie
2
1 hrncek
3 lyzice
100 g
3 lyzice
4 lyzice strúhaný
5
400 ml
1 malá
1strucik
1lyzicka
1 lyzica
2 lyzice




Postup

  1. 1

    Ako tofu som pouzil tvrdsie ktore som nakrajal na cca. 1cm platky a osusil, a dal do ladnicky pokial som pripravoval 3 obal. Skoro ako slovensky s preosiatov mukov a vyslahanym vajickom , len prosledna vrstva so struhankou je ochutena zmesou na jemno nastruhaneho parmezanu a na velmi drobno nakrajanej petrzlenovej vnate a sol, korenie , a poriadne premiesane. Vychladene tofu ( ja som ho este ochutil solou , korenie) obalime v muke a vajicku a poslednu struhankovu vrstvu povtlacame aby drzala. Na rozohriatom oleji vyprazame s obidvoch stran do zlatista, a odlozime na papierovu servitku.

  2. 2

    Dame si rozohriat ruru, v nasom pripade ma viac funkcii a rozohrial som grill. Na vysmazane tofu som pouklad stedru davku struhanej mozarelli a dal zapiect.

  3. 3

    Omacku som pripravil z na drobno nakrajanej mensej cibule a cesnaku ktoru som dal orestovat na trochu olivoveho oleja podlial drvenyni talianskymi paradajkami vo vlastnej stave ochutil susenym oreganom a solou a korenim , a podusil na slovenske pomery velmi kratko cca 7 minut.Nakoniec som pridal trochu cerstvej bazalky a ziadnu zaprazku.

  4. 4

    Sevirovali sme poliate tou jednoduchou omackou plus zopar ugrilovanych ochutenych cherry paradajok. PS: Naozaj bolo tazko rozoznat ze to nebol kuraci rezen

    Parmigiana tofu  - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia68
A je tu ďaľšia dobrôtka,ktorú iste vyskúšam :-)))
babav
Vyborny napad,tento recept !Taliani su uz iste aj tak pohorseni,
pretoze okrem originalneho telacieho masa sa castejsie pouzivaju
(v tunajsich talianskych restauraciach )kuracie prsicka .
2010
babav, tu je to este horsie co z toho domaci kucharsky majstri postupom casu vytvorili, pridavaju este sunku a na miesto mozarelli daju chedar, a paradajkovu omacku nahradili kecupom ..
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@2010 tak sme dvaja aj ja mám syna vegetariána,on našťastie trochu zmenil naše stravovacie návyky k lepšiemu.Mám vyriešené čím ho v nedeľu na obed poteším.
zsuzsu
skveléé,zase niečo pre mna...teliatka nejeme,sú to naši kamaráti :)) úžasne to je vymyslené a určite pripravím :)
lucylee
včera som robila, ale bez paradajkovej omáčky, len som tofu obalila, opražila a zapiekla s mozzarellou, servírovala som s cviklovým šalátom, pokúsim sa pridať foto, tá strúhanka s petruškou a parmezánom je skvelý nápad, výborne to chutilo



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia