Parmigiana tofu

Autor receptu: 2010

Klasicky Taliansky recept kde telacie maso je zapecene s mozarellou v paradajkovej omacke.Asi budem ukamenovany v Taliansku ale nas vegetarian je stale u nas , tak som s pomocou internetu skombinoval tento tradicny recept a pouzil vyprazane tofu v 3 obale.Vysledok bol lepsi ako som ocakaval.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako tofu som pouzil tvrdsie ktore som nakrajal na cca. 1cm platky a osusil, a dal do ladnicky pokial som pripravoval 3 obal. Skoro ako slovensky s preosiatov mukov a vyslahanym vajickom , len prosledna vrstva so struhankou je ochutena zmesou na jemno nastruhaneho parmezanu a na velmi drobno nakrajanej petrzlenovej vnate a sol, korenie , a poriadne premiesane. Vychladene tofu ( ja som ho este ochutil solou , korenie) obalime v muke a vajicku a poslednu struhankovu vrstvu povtlacame aby drzala. Na rozohriatom oleji vyprazame s obidvoch stran do zlatista, a odlozime na papierovu servitku.
  2. Dame si rozohriat ruru, v nasom pripade ma viac funkcii a rozohrial som grill. Na vysmazane tofu som pouklad stedru davku struhanej mozarelli a dal zapiect.
  3. Omacku som pripravil z na drobno nakrajanej mensej cibule a cesnaku ktoru som dal orestovat na trochu olivoveho oleja podlial drvenyni talianskymi paradajkami vo vlastnej stave ochutil susenym oreganom a solou a korenim , a podusil na slovenske pomery velmi kratko cca 7 minut.Nakoniec som pridal trochu cerstvej bazalky a ziadnu zaprazku.
  4. Sevirovali sme poliate tou jednoduchou omackou plus zopar ugrilovanych ochutenych cherry paradajok. PS: Naozaj bolo tazko rozoznat ze to nebol kuraci rezen