Foto: 2010
Klasicky Taliansky recept kde telacie maso je zapecene s mozarellou v paradajkovej omacke.Asi budem ukamenovany v Taliansku ale nas vegetarian je stale u nas Zobraziť celý popisKlasicky Taliansky recept kde telacie maso je zapecene s mozarellou v paradajkovej omacke.Asi budem ukamenovany v Taliansku ale nas vegetarian je stale u nas , tak som s pomocou internetu skombinoval tento tradicny recept a pouzil vyprazane tofu v 3 obale.Vysledok bol lepsi ako som ocakaval.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g, tvrdsie |
|
2 |
|
1 hrncek |
|
3 lyzice |
|
100 g |
|
3 lyzice |
|
4 lyzice strúhaný |
|
5 |
|
400 ml |
|
1 malá |
|
1strucik |
|
1lyzicka |
|
1 lyzica |
|
|
|
|
|
2 lyzice |
|
Postup
-
1
Ako tofu som pouzil tvrdsie ktore som nakrajal na cca. 1cm platky a osusil, a dal do ladnicky pokial som pripravoval 3 obal. Skoro ako slovensky s preosiatov mukov a vyslahanym vajickom , len prosledna vrstva so struhankou je ochutena zmesou na jemno nastruhaneho parmezanu a na velmi drobno nakrajanej petrzlenovej vnate a sol, korenie , a poriadne premiesane. Vychladene tofu ( ja som ho este ochutil solou , korenie) obalime v muke a vajicku a poslednu struhankovu vrstvu povtlacame aby drzala. Na rozohriatom oleji vyprazame s obidvoch stran do zlatista, a odlozime na papierovu servitku.
- 2
Dame si rozohriat ruru, v nasom pripade ma viac funkcii a rozohrial som grill. Na vysmazane tofu som pouklad stedru davku struhanej mozarelli a dal zapiect.
- 3
Omacku som pripravil z na drobno nakrajanej mensej cibule a cesnaku ktoru som dal orestovat na trochu olivoveho oleja podlial drvenyni talianskymi paradajkami vo vlastnej stave ochutil susenym oreganom a solou a korenim , a podusil na slovenske pomery velmi kratko cca 7 minut.Nakoniec som pridal trochu cerstvej bazalky a ziadnu zaprazku.
- 4
Sevirovali sme poliate tou jednoduchou omackou plus zopar ugrilovanych ochutenych cherry paradajok. PS: Naozaj bolo tazko rozoznat ze to nebol kuraci rezen
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pretoze okrem originalneho telacieho masa sa castejsie pouzivaju
(v tunajsich talianskych restauraciach )kuracie prsicka .