Parížske rožky

Parížske rožky
Foto: abkul
abkulAbkul, recept pridal: 30. septembra 2012 20:09Ďalšie jeho recepty

Keďže som tu nenašla recept na Parížske rožky, aké robím ja už pekných pár rokov, rozhodla som sa pridať ho sem, aby ste mali na porovnanie. Mojej rodine chutia.

Suroviny

70
porcií
75
minút
príprava
15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny na cesto zmiešame a na pomúčenej /pocukrovanej/ doske opatrne vyvaľkáme. Vykrajovátkom v tvare rožteka-hrebeňa vykrojíme rožteky a pečieme pri 180 stupňoch asi 15 min. do zlatova. Necháme vychladnúť.

2

Pripravíme krém: mlieko na sporáku zohrejeme na horúco a pridáme práš. cukor a miešame až sa cukor rozpustí ale nevaríme. Do horúceho pridáme 1/4 masla z celkovej hmotnosti, kakao a rum. arómu. Necháme vychladnúť. Vymiešame poriadne maslo,ktoré zostalo -3/4- a po lyžiciach primiešavame uvarený krém. Hotovú plnku naložíme do vrecka a ozdobne striekame na upečené rožky. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť.

3

Poleva: roztopíme Ceru a v nej potom čokoládu a zamiešame. Do polevy /musí byť teplá, nie horúca/ namáčame ztuhnuté rožky. A hotovo.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • anina43, 1. októbra 2012 o 06:42
    podobný recept mám od svadobnej kuchárky. Po nastriekaní krému bolo treba 2-3 dni počkať, kým orechové cesto zmäklo. Je tomu tak aj po upečení tvojich rožtekov ? Ja som ale cesto šuľkala a tak tvarovala rožteky /ako vanilkové / Na akú hrúbku si cesto vyvaľkala ? ďakujem


  • elekra, 1. októbra 2012 o 09:36
    Vyzerajú úžasne! Zatiaľ som na ne nenabrala odvahu.


  • helca103, 1. októbra 2012 o 11:12
    aj ja robím niečo podobné no ja cesto nevaľkám ale striekam na papier na pečenie. Je veľa receptov na túto dobrotu - ukladám si aj tieto.


  • abkul, 1. októbra 2012 o 12:44
    anina43:cesto vyvaľkám asi na 1/2 cm a my teda nečakáme a myslím, že na druhý deň sú už dobré, na jedenie. Ja ale cesto upečiem na bledšie, nie veľmi na tmavo a oni sú potom mäkké.
    Inak naozaj je veľa receptov na tieto rožky, každý robí také svoje overené, lebo chceme stále skúšať aj iné druhy zákuskov,aj keď vyskúšať všetko nie je šanca.
    Skúšam tie, čo sa mi podľa receptu pozdávajú a najlepšie je samozrejme,ak niečo nové ochutnám.Každý má inú chuť.


  • vretienko263, 1. októbra 2012 o 16:58
    Aj ja som pekávala rožteky, ale cesto som vytláčala z vrecúška. Boli dobré hneď. Recept so našla v kalendári z r. 1965 po mojej svokre. Ak podrastie vnúčik, potom popíšem sem z neho pár receptov. Teraz som rada, keď sem nakuknem, mám to ako relax. Pravda aj pečiem, lebo môj manžel je maškrtný.Pekný deň všem.


  • orchidea, 1. októbra 2012 o 18:10
    Rožteky máš ozaj pekné...robievam ale iné cesto, bielky šľahám nad parou...ale páči sa mi aj tvoj postup, určite vyskúšam...


  • medovnicek, 2. októbra 2012 o 09:43
    parížske rožky sú moje obľúbené, výborne ich pečie moja neter, tam sa ich neviem dojesť, ale odkladám aj tvoj recept, skúsim ho vyskúšať


  • mariaklara, 2. októbra 2012 o 17:27
    Ukážkové, moje obľúbené.


  • mamina006, 24. októbra 2012 o 13:03
    vretienko263 prosim ta poslala by si mi tvij recept na tieto rosteky ked zaujal ma tvoj recept ale tento je tes fajin robila ich svokra a boli eno tuty ze mnam dakujem


  • zedenika, 4. februára 2014 o 10:02
    660g suchej zmesi a iba 2 vajicka na vypracovanie cesta to sa mi nezda zeby sa dalo cesto z toho vypracovat?Nechyba tam este nejaka prisada?Ja robim casto parizske rozky,ale tiez slaham bielka nad parou a potom tam pridavam orechy atd.a aj krem slaham nad parou a rozky nemaju chyby.


  • lula, 10. júla 2014 o 21:47
    neviem, ale v recepte na krém asi niečo chýba, zlatý klas, alebo múka, nie je celkom dobre napísaný. taký malý detail.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist