Parížske rožky

abkulAbkul, 58 ročná žena, Piešťany, 30. septembra 2012 20:09
Ďalšie jej recepty »

Parížske rožkyFoto: abkul

Keďže som tu nenašla recept na Parížske rožky, aké robím ja už pekných pár rokov, rozhodla som sa pridať ho sem, aby ste mali na porovnanie. Mojej rodine chutia.

70
porcií
75 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
60 g
300 g
2 ks
Plnka:
300 g
1/2 dcl
350 g
2 PL
1 KL
1/2  flaštičky
Poleva:
150 g
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame a na pomúčenej /pocukrovanej/ doske opatrne vyvaľkáme. Vykrajovátkom v tvare rožteka-hrebeňa vykrojíme rožteky a pečieme pri 180 stupňoch asi 15 min. do zlatova. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme krém: mlieko na sporáku zohrejeme na horúco a pridáme práš. cukor a miešame až sa cukor rozpustí ale nevaríme. Do horúceho pridáme 1/4 masla z celkovej hmotnosti, kakao a rum. arómu. Necháme vychladnúť. Vymiešame poriadne maslo,ktoré zostalo -3/4- a po lyžiciach primiešavame uvarený krém. Hotovú plnku naložíme do vrecka a ozdobne striekame na upečené rožky. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť.

  3. 3

    Poleva: roztopíme Ceru a v nej potom čokoládu a zamiešame. Do polevy /musí byť teplá, nie horúca/ namáčame ztuhnuté rožky. A hotovo.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist