Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept)
Autor receptu: danculka
Dve muchy jednou ranou,z cesta ,ako na laskonky som si urobila aj spodky pod rarížske rožky a zabila som dve muchy jednou ranou,plnku nad parou som tiež použila na oboje ,do základu na laskonky som dala orechy a na parížske rožky kakao a trošku rumu,,
Postup
- Z bielkov a cukru ušľaháme nad parou tuhý sneh
- Sneh odstavíme z pary a zľahka zamiešame doň orechy,múku a prášok do pečiva..
- Dáme do vrecka a striekame na papier na plechu rožky,pomali sušíme v trúbe pri 100st,do ružova...
- Takto vyzerajú upečené..
- Potom nad parou šlaháme žĺtka s cukrom do zhustnutia a keď sú ušlahané dáme dole z pary a necháme vychladnúť,a pritom vyšlaháme maslo a zošlaháme spolu dáme rum a kakao a ešte vymiešame...
- Dáme do cukrárenského vrecka a dávame na rožky,kroré dáme von vychladnúť,alebo do chladničky...
- Potom si rozpustíme čokoládu a chladné rožky namáčame do nej..
- Môžeme podávať...
- Laskonky robíme z toho istého cesta ,cez šablonu na papier na plechu a tak isto sušíme ako rožky,to sú už pripravené na plnenie
- Laskonky plníme krémom bez kakaa a rumu ,ale pridáme 100 g mletých orechov...
- A tiež môzeme servírovať,dobrú chuť...