Parížska torta

Parížska torta
Foto: segi
segiSegi, recept pridal: 5. februára 2012 12:40Ďalšie jeho recepty

Torta určená pre labužníkov milujúcich čokoládu, je to fantázia to mi verte

Suroviny

8
porcií
15
minút
príprava
15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: s bielkov vyšľaháme sneh,pridáme cukor a šľaháme do tuha.Postupne pridáme žĺtky.

2

Vmiešame múku, prášok , kakao a olej. Dáme upiecť do vymastenej a vymúčenej formy. Po dopečení cesto rozkrojíme na polku ,alebo na tri časti podla jeho výšky(komu sa ako dá) a potrieme ho lekvárom na hrubo .

3

KRÉM: čokoládu si rozdrvíme na maličké kúsky najlepšie tĺčikom na mäso. Smotanu dáme zohriať ,no neprivedieme do varu. Nalámanú čokoládu dáme do sklenenej misky a zalejeme horúcou smotanou. Premiešame aby sa nám čokoláda rozpustila. Krém necháme vychladnúť ( treba vydržať a nevylizovať) Keď bude krém studený, šlaháme ho ručne asi minútu a potom odložíme do chladu kým nestuhne . Po stuhnutí natriem na rozkrojený korpus , aj na lekvár. Zvyškom krému potrieme tortu po celom povrchu aj bokoch . Tortu je najlepšie nechať v chlade cca 2 hodiny . DObrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marijanka712, 5. februára 2012 o 13:05
    no to môže byť ozaj dobrotka , len mám otázku ked zašlaháš olej do snehu neklesne masa ??? robila som tak , ale bez oleja trocha sa toho bojím ukladám do kk


  • afataga, 5. februára 2012 o 13:50
    verime len skoda ze si nedal foto, neverim ze nemas fotak v mobile, ale moze byt dobra, aj ked ja torty moc nemusim ale takuto mega coko by som si dala


  • 3sandra3, 5. februára 2012 o 14:03
    to znie veľmi lákavo,,,


  • babina28, 5. februára 2012 o 14:21
    vyskúšam


  • sovka62, 5. februára 2012 o 15:14
    Cestá s olejom radšej robím so snehom ušľahaným zvlášť, dokonca do snehu pridám trochu z celkového množstva cukru, aby lepšie držal. Ale akýmkoľvek spôsobom tá torta musí byť úžasná, hlavne pre čokoholikov.


  • torticka, 5. februára 2012 o 15:21
    Ty si dobrý, že nevylizovať, ale keď ja musím okoštovať, či sa to náhodou v brušku nepokazí.


  • evanaaa, 5. februára 2012 o 18:14
    A už je aj v KK. Podľa mňa nemusí byť tvar torty, aj ako rez to môže byť dobré. Už sa chystám kúpiť tú štvorcovú roztavárateľnú formu, ak ju uvidím, a nemusím robiť guľaté torty. šľahačka s čokoládou sa môže ako vieme, pripraviť aj deň vopred a potom iba vyšľahať dotuha.


  • evanaaa, 6. februára 2012 o 22:22
    Dnes som bola u nás v potravinách a v rukách som držala kelímok s parížskou šľahačkou, len ju vyšľahať a nevedela som si spomenúť, načo som ju chcela, tak som ani nekúpila. Ale aspoň viem, kde ju majú.


  • segi, 8. februára 2012 o 18:36
    oleja sa nebojte ,, určite vám cesto neklesne ,, foto pridám zajtra nebojte sa a evanaaa nepochopil som koment :D


  • sestricka126, 23. februára 2012 o 08:41
    mnamka :) take torty zboznujem :) akurat ma v piatok moj syncek meniny tak ju upeciem aj ked on z nej neochutna :) ukladam do kk :)


  • domci4, 10. marca 2012 o 11:26
    3 Ks čokolády to myslíš tabličky ale 300 g?


  • segi, 18. marca 2012 o 21:11
    @domci4 3 balenia


  • elzarsk, 8. júla 2012 o 16:35
    Ja som včera piekol parížsku tortu na dnes lebo mám meniny . Túto tortu som už vela krát robil pretože je úžasná krémová a každému z mojej rodiny chutí :)



  • karem, 5. februára 2013 o 07:09
    Môžem potvrdiť , aj ja ju robievam a všetci sa len tak zalizujú a potom kričia - ,, málo bolo , nabudúce upeč dve !,,


  • ivkaa, 5. februára 2013 o 08:57
    Aj u mňa patrí k najobľúbenejším :)


  • veronicko, 21. februára 2013 o 15:59
    ahoj segi, robila som krém z tvoj receptu a nebol taký ako máš ty na obrázku, tak sa chcem spýtať, či som to robila dobre, použila som tri balenia čokolády po sto gramov a 250 ml smotany na šľahanie, ale môj výsledok bol oveľa oveľa tmavší a bolo toho dosť málo,..... nemá tam ísť viacej smotany? alebo neviem potom už....


  • nadia56, 21. februára 2013 o 16:06
    @veronicko , rokmi osvedceny recept na parizsky krem, 250 ml smotany na slahanie a 100g cokolada na varenie, cokoladu spolu so smotanou zahrievas takmer do bodu varenia, odstavis, nechas vychladnut a do druheho dna ulozis do chladnicky,na druhy den vyslahas rucnym slahacom krasny husty krem, cim budes mat cokoladu vyssieho percenta, tym bude krem hustejsi a samozrejme tmavsi, na tortu robim krem z 1,5 davky, vyskusaj, zelam ti pekny den:-)


  • veronicko, 22. februára 2013 o 21:33
    @nadia56 dakujem. určite vyskúšam =)+


  • gacy, 8. apríla 2013 o 15:18
    Prosim tak ako to je s tym kremom
    250 smotany na 100g cokolady alebo 250 smotany na 300g cokolady ? :) a mozem dat bielu cokoladu namiesto hnedej?
    Je tento krem lahky :) dakujem


  • segi, 5. augusta 2013 o 09:40
    @gacy ,,, čím viac čokolády tým to bude sladšie ,,, množstvo krému sa nemení , ja osobne dávam 250 na 300 a krém nechávam aj 4 hodiny v chladničke , aby stuhol



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist