Parížska torta

segiSegi, 27 ročný muž, Bratislava, 5. februára 2012 12:40
Ďalšie jeho recepty »

Parížska tortaFoto: segi

Torta určená pre labužníkov milujúcich čokoládu, je to fantázia to mi verte

8
porcií
15 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 lyžice
1/2
250 ml
4 lyžice
50 ml
2 lyžice
250 ml
3 ks (posekaná)

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: s bielkov vyšľaháme sneh,pridáme cukor a šľaháme do tuha.Postupne pridáme žĺtky.

  2. 2

    Vmiešame múku, prášok , kakao a olej. Dáme upiecť do vymastenej a vymúčenej formy. Po dopečení cesto rozkrojíme na polku ,alebo na tri časti podla jeho výšky(komu sa ako dá) a potrieme ho lekvárom na hrubo .

  3. 3

    KRÉM: čokoládu si rozdrvíme na maličké kúsky najlepšie tĺčikom na mäso. Smotanu dáme zohriať ,no neprivedieme do varu. Nalámanú čokoládu dáme do sklenenej misky a zalejeme horúcou smotanou. Premiešame aby sa nám čokoláda rozpustila. Krém necháme vychladnúť ( treba vydržať a nevylizovať) Keď bude krém studený, šlaháme ho ručne asi minútu a potom odložíme do chladu kým nestuhne . Po stuhnutí natriem na rozkrojený korpus , aj na lekvár. Zvyškom krému potrieme tortu po celom povrchu aj bokoch . Tortu je najlepšie nechať v chlade cca 2 hodiny . DObrú chuť

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist