Parížska torta

Parížska torta
Foto: segi
segiSegi, recept pridal: 5. februára 2012 12:40Ďalšie jeho recepty

Torta určená pre labužníkov milujúcich čokoládu, je to fantázia to mi verte

Suroviny

8
porcií
15
minút
príprava
15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: s bielkov vyšľaháme sneh,pridáme cukor a šľaháme do tuha.Postupne pridáme žĺtky.

2

Vmiešame múku, prášok , kakao a olej. Dáme upiecť do vymastenej a vymúčenej formy. Po dopečení cesto rozkrojíme na polku ,alebo na tri časti podla jeho výšky(komu sa ako dá) a potrieme ho lekvárom na hrubo .

3

KRÉM: čokoládu si rozdrvíme na maličké kúsky najlepšie tĺčikom na mäso. Smotanu dáme zohriať ,no neprivedieme do varu. Nalámanú čokoládu dáme do sklenenej misky a zalejeme horúcou smotanou. Premiešame aby sa nám čokoláda rozpustila. Krém necháme vychladnúť ( treba vydržať a nevylizovať) Keď bude krém studený, šlaháme ho ručne asi minútu a potom odložíme do chladu kým nestuhne . Po stuhnutí natriem na rozkrojený korpus , aj na lekvár. Zvyškom krému potrieme tortu po celom povrchu aj bokoch . Tortu je najlepšie nechať v chlade cca 2 hodiny . DObrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marijanka712, 5. februára 2012 o 13:05
    no to môže byť ozaj dobrotka , len mám otázku ked zašlaháš olej do snehu neklesne masa ??? robila som tak , ale bez oleja trocha sa toho bojím ukladám do kk


  • afataga, 5. februára 2012 o 13:50
    verime len skoda ze si nedal foto, neverim ze nemas fotak v mobile, ale moze byt dobra, aj ked ja torty moc nemusim ale takuto mega coko by som si dala


  • 3sandra3, 5. februára 2012 o 14:03
    to znie veľmi lákavo,,,


  • babina28, 5. februára 2012 o 14:21
    vyskúšam


  • sovka62, 5. februára 2012 o 15:14
    Cestá s olejom radšej robím so snehom ušľahaným zvlášť, dokonca do snehu pridám trochu z celkového množstva cukru, aby lepšie držal. Ale akýmkoľvek spôsobom tá torta musí byť úžasná, hlavne pre čokoholikov.


  • torticka, 5. februára 2012 o 15:21
    Ty si dobrý, že nevylizovať, ale keď ja musím okoštovať, či sa to náhodou v brušku nepokazí.


  • evanaaa, 5. februára 2012 o 18:14
    A už je aj v KK. Podľa mňa nemusí byť tvar torty, aj ako rez to môže byť dobré. Už sa chystám kúpiť tú štvorcovú roztavárateľnú formu, ak ju uvidím, a nemusím robiť guľaté torty. šľahačka s čokoládou sa môže ako vieme, pripraviť aj deň vopred a potom iba vyšľahať dotuha.


  • evanaaa, 6. februára 2012 o 22:22
    Dnes som bola u nás v potravinách a v rukách som držala kelímok s parížskou šľahačkou, len ju vyšľahať a nevedela som si spomenúť, načo som ju chcela, tak som ani nekúpila. Ale aspoň viem, kde ju majú.


  • segi, 8. februára 2012 o 18:36
    oleja sa nebojte ,, určite vám cesto neklesne ,, foto pridám zajtra nebojte sa a evanaaa nepochopil som koment :D


  • sestricka126, 23. februára 2012 o 08:41
    mnamka :) take torty zboznujem :) akurat ma v piatok moj syncek meniny tak ju upeciem aj ked on z nej neochutna :) ukladam do kk :)


  • domci4, 10. marca 2012 o 11:26
    3 Ks čokolády to myslíš tabličky ale 300 g?


  • segi, 18. marca 2012 o 21:11
    @domci4 3 balenia


  • elzarsk, 8. júla 2012 o 16:35
    Ja som včera piekol parížsku tortu na dnes lebo mám meniny . Túto tortu som už vela krát robil pretože je úžasná krémová a každému z mojej rodiny chutí :)



  • karem, 5. februára 2013 o 07:09
    Môžem potvrdiť , aj ja ju robievam a všetci sa len tak zalizujú a potom kričia - ,, málo bolo , nabudúce upeč dve !,,


  • ivkaa, 5. februára 2013 o 08:57
    Aj u mňa patrí k najobľúbenejším :)


  • veronicko, 21. februára 2013 o 15:59
    ahoj segi, robila som krém z tvoj receptu a nebol taký ako máš ty na obrázku, tak sa chcem spýtať, či som to robila dobre, použila som tri balenia čokolády po sto gramov a 250 ml smotany na šľahanie, ale môj výsledok bol oveľa oveľa tmavší a bolo toho dosť málo,..... nemá tam ísť viacej smotany? alebo neviem potom už....


  • nadia56, 21. februára 2013 o 16:06
    @veronicko , rokmi osvedceny recept na parizsky krem, 250 ml smotany na slahanie a 100g cokolada na varenie, cokoladu spolu so smotanou zahrievas takmer do bodu varenia, odstavis, nechas vychladnut a do druheho dna ulozis do chladnicky,na druhy den vyslahas rucnym slahacom krasny husty krem, cim budes mat cokoladu vyssieho percenta, tym bude krem hustejsi a samozrejme tmavsi, na tortu robim krem z 1,5 davky, vyskusaj, zelam ti pekny den:-)


  • veronicko, 22. februára 2013 o 21:33
    @nadia56 dakujem. určite vyskúšam =)+


  • gacy, 8. apríla 2013 o 15:18
    Prosim tak ako to je s tym kremom
    250 smotany na 100g cokolady alebo 250 smotany na 300g cokolady ? :) a mozem dat bielu cokoladu namiesto hnedej?
    Je tento krem lahky :) dakujem


  • segi, 5. augusta 2013 o 09:40
    @gacy ,,, čím viac čokolády tým to bude sladšie ,,, množstvo krému sa nemení , ja osobne dávam 250 na 300 a krém nechávam aj 4 hodiny v chladničke , aby stuhol



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist