Parené pečené buchty na panvici (fotorecept)

Autor receptu: avanka

Odkedy ma svokra naučila robiť parené buchty na panvici, moja rodina iné ani nechce. Odporúčam vyskúšať, sú nadýchané, zo spodu chrumkavé

4
porcie
70 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vypracujeme si cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste
  2. Potom ho rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme lekvárom (my máme najradšej slivkový) alebo ľubovoľným ovocím a klasickým spôsobom zabalíme buchty, ktoré necháme asi 20 minút podkysnúť.
  3. Na panvicu nalejeme trochu oleja a necháme ho rozpáliť. Poukladáme buchty, zakryjeme pokrievkou a necháme asi minútu, aby chytili zo spodu chrumkavú kôrku.
  4. Medzitým si zohrejeme asi 0,5 dcl vody, odkryjeme pokrievku, vodu vylejeme na panvicu, zakryjeme, stlmíme oheň a buchty paríme 5 minút.
  5. a tu už máme krásne nadýchané uparené buchty po 5 minútach. Poukladáme na taniere, dáme posýpku podľa chuti a dobrú chuť.