Parené pečené buchty na panvici (fotorecept)
Autor receptu: avanka
Odkedy ma svokra naučila robiť parené buchty na panvici, moja rodina iné ani nechce. Odporúčam vyskúšať, sú nadýchané, zo spodu chrumkavé
4 porcie |
70 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Vypracujeme si cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste
- Potom ho rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme lekvárom (my máme najradšej slivkový) alebo ľubovoľným ovocím a klasickým spôsobom zabalíme buchty, ktoré necháme asi 20 minút podkysnúť.
- Na panvicu nalejeme trochu oleja a necháme ho rozpáliť.
Poukladáme buchty, zakryjeme pokrievkou a necháme asi minútu, aby chytili zo spodu chrumkavú kôrku.
- Medzitým si zohrejeme asi 0,5 dcl vody, odkryjeme pokrievku, vodu vylejeme na panvicu, zakryjeme, stlmíme oheň a buchty paríme 5 minút.
- a tu už máme krásne nadýchané uparené buchty po 5 minútach.
Poukladáme na taniere, dáme posýpku podľa chuti a dobrú chuť.