Parené knedle

Autor receptu: hviezdickaz

Tento recept už dávnejšie robím podľa @pusty. A musím povedať, že sú to naozaj výborné domáce " nadýchané" knedle. Jediný rozdiel je, že ja knedle nevarím, ale parím. :o)

90 minút
príprava
15 (parenie) minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme do misy a zmiešame so soľou. Do priehlbiny v múke pridáme vajce. Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia. Po vykysnutí kvások prilejeme do múky, premiešame, prilejeme vlažnú vodu a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Cesto necháme vykysnúť cca 45 minút.
  2. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, z ktorých vyformujeme dva knedlíky. Necháme kysnúť ešte 20 minút. Do hrnca vložíme paráčik,tesne pod neho nalejeme vodu. Paráčik potrieme olejom. Keď voda zovrie, vložíme do hrnca knedľu, zakryjeme pokrievkou a paríme 15 min. NEODOKRÝVAME !
  3. Po 15 min. opatrne knedľu vyberieme, a preložíme na dosku. Popicháme ju špajdľou z oboch strán a ponatierame olejom.