Parená knedľa
Parená knedľa

Parená knedľa v domácej pekárničke

radsetoulal - bez fotkyradsetoulal, 7. januára 2024
15 (+ kysnutie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
1 ks
150 ml
1 PL
1 ČL
1 ČL
15 g




Postup

  1. 1

    Do nádoby pekárničky nalejeme zohriate mlieko, jedno vajce, olej a nadrobené čerstvé droždie. Počkáme kým začne droždie pracovať.

  2. 2

    Potom prisypeme múku a zapneme pekárničku na program cesto. Po vykvasení vyberieme cesto a prenesieme ho na pomúčenú dosku. Cesto rozdelíme na dva rovnaké diely a vytvarujeme ich do tvaru knedle.

  3. 3

    Medzitým, čo knedle kysnú si pripravíme hrniec s vodou, do ktorého dáme parák. V hrnci necháme zovrieť asi 200 ml vody.

  4. 4

    Keď voda vrie, vložíme knedľu. Paríme ju 20 minút zakrytú. Počas parenia NIKDY neskladáme pokrievku, lebo by knedľa klesla. Po 20 minútach parenia odstránime pokrievku a knedľu ešte na paráku popicháme špajdľou.

Diskusia k receptu

dvorka
Nič v zlom, ale trochu zavádzajúci názov. Fakt som si myslela že v pekárničke sa dá aj pariť knedľa alebo buchty. Ale, možno je to zámer pisateľa ktorý chcel nachytať muchy ako ja na lep. No recept hodný vyskúšania. Takých na dobré parené knedle alebo buchty nie je nikdy dosť ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia