Parená knedľa
Parená knedľa v domácej pekárničke
Autor receptu: radsetoulal
15 (+ kysnutie) minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do nádoby pekárničky nalejeme zohriate mlieko, jedno vajce, olej a nadrobené čerstvé droždie.
Počkáme kým začne droždie pracovať.
- Potom prisypeme múku a zapneme pekárničku na program cesto.
Po vykvasení vyberieme cesto a prenesieme ho na pomúčenú dosku. Cesto rozdelíme na dva rovnaké diely a vytvarujeme ich do tvaru knedle.
- Medzitým, čo knedle kysnú si pripravíme hrniec s vodou, do ktorého dáme parák.
V hrnci necháme zovrieť asi 200 ml vody.
- Keď voda vrie, vložíme knedľu. Paríme ju 20 minút zakrytú. Počas parenia NIKDY neskladáme pokrievku, lebo by knedľa klesla. Po 20 minútach parenia odstránime pokrievku a knedľu ešte na paráku popicháme špajdľou.