Parená knedľa

Parená knedľa v domácej pekárničke

Autor receptu: radsetoulal

15 (+ kysnutie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby pekárničky nalejeme zohriate mlieko, jedno vajce, olej a nadrobené čerstvé droždie. Počkáme kým začne droždie pracovať.
  2. Potom prisypeme múku a zapneme pekárničku na program cesto. Po vykvasení vyberieme cesto a prenesieme ho na pomúčenú dosku. Cesto rozdelíme na dva rovnaké diely a vytvarujeme ich do tvaru knedle.
  3. Medzitým, čo knedle kysnú si pripravíme hrniec s vodou, do ktorého dáme parák. V hrnci necháme zovrieť asi 200 ml vody.
  4. Keď voda vrie, vložíme knedľu. Paríme ju 20 minút zakrytú. Počas parenia NIKDY neskladáme pokrievku, lebo by knedľa klesla. Po 20 minútach parenia odstránime pokrievku a knedľu ešte na paráku popicháme špajdľou.