Foto: jerica
Tento recept na paradajkový sós mám od mojej mamičky, robievala ho každý rok , robievam ho aj ja , nedá sa to porovnať Zobraziť celý popisTento recept na paradajkový sós mám od mojej mamičky, robievala ho každý rok , robievam ho aj ja , nedá sa to porovnať , raz darmo čo si urobíš vieš čo tam máš.
Postup
-
1
umyté pokrájané paradaky dám do veľké hrnca , (samozrejme keď máš veľa paradajok)
-
2
nechám rozvariť , krátko ponorným mixérom pomixujem , pomixované nechám povariť
-
3
prepasírujem , prepasírované nechám znovu povariť ,
-
4
horúce dávam do pohárov , nesterilizujem , dám do vaničky deku , rozložím noviny , poukladám poháre , dobre zabalené nechám do druhého dňa . Vychladnuté onznačím dátumom , odložím. na foto aj "kvasáky"
-
5
plnená paprika v domácej paradajkovej šťave.
-
6
pretlak rok 2012 :-)
Tá vpredu vpravo vyzerá trochu ako cibuľa, ale aj tak gratulujem k úrode, nám vytopilo záhradu tak nemáme a musíme kupovať...
z Talianskeho dovozu .
ak ešte paradajky neskončia..urobím druhú várku...
Keď robím pretlak , alebo ako chcete šťavu, podotýkam, neprilievam vodu a ani nedochucujem ničím, robím len z čistých rajčín, dochucujem až pri varení. Keby si mala ešte dotaz, rada odpoviem.
varecha.pravda.sk/recepty/jemna-plnena-paprika-bez-ryze-f...