Paradajkovo-kápiová nátierka / omáčka (fotorecept)

Autor receptu: janaalizibolenova

Tento recept som našla náhodne niekde na internete a prišla na to, že nám túto nátierku robievala mamina na hrianky a šli sme sa po nej "zabiť" :-D Zbožňujem ju aj natretú len na obyčajný chleba s maslom.

15 minút
príprava
20+20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kápiu, cibuľu a paradajky si očistíme a nakrájame ľubovoľne, najlepšie na kocky a dáme do tlakového hrnca.
  2. K tomu prilejeme 0,5 dcl oleja a 0,5 dcl octu a prisypeme soľ.
  3. Tlakový hrniec dáme na sporák po dobu 15-20 minút. Paradajky s cibuľou a kápiou sa nám v hrnci pekne uvaria do mäkka.
  4. Uvarenú zmes necháme vychladnúť a potom po častiach dávame do mixéra a vymixujeme do hladkej omáčky / nátierky.
  5. K hotovej omáčke / nátierke prisypeme 0,5 ČL chilli korenia, prípadne možeme chilli korenie prisypať už v štádiu pred varením v tlakovom hrnci (bod 2). Množstvo chilli môžeme pridať podľa vlastného uváženia :-D
  6. Hotovú nátierku / omáčku dáme do fliaš a uzavrieme. Na dno väčšieho hrnca si dáme utierku, na ňu poukladáme naplnené fľaše a sterilizujeme približne 15-20 minút. Z uvedeného množstva mi vyšli štyri 3dcl fľaše.