Paprikový bôčik (fotorecept)

Paprikový bôčik (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 13. septembra 2010 22:39Ďalšie jeho recepty

nie vždy sa to dá zdravo, niekedy musíme aj trošku zhrešiť a hlavne keď som kúpil taký krásny bôčik...

Suroviny

4-5
porcie
15
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

...kúpime krásny bôčik, ale musí byť fakt krásny...
Paprikový bôčik (fotorecept) - obrázok 1

2

...do hrnca dáme variť vodu so soľou, keď zovrie, vložíme do nej bôčik. Varíme podľa veľkosti...asi hodinku, alebo pokiaľ nebude uvarený :-). Vyberieme a pokiaľ trošku vychladne, očistíme a popučíme si cesnačik. Do malej misky si odoberieme asi 5-7 PL vody, v ktorej sme varili bôčik a rozmiešame v nej sladkú papriku s cesnakom a soľou. Bôčik si už pár minút odpočinul, tak ho zvrchu narežeme do mriežky a dobre ponatierame cesnakovým dipom, vtlačíme ho aj do zárezov. Podávame s chlebíkom a jeme s veľkou chuťou...dobrú chuť
Paprikový bôčik (fotorecept) - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 13. septembra 2010 o 22:47
    Ja sa nehrám. Už je takmer jedenásť. Idem sa napiť vody a spať, lebo zhreším tak, že dovi... Dajte už niekto ten zámok na chladničku........... :-))))))


  • frezia68, 13. septembra 2010 o 23:11
    Tak toto robím pravidelne na rodinné stretnutia,síce trocha odlišne.Po uvarení ešte horúci natieram cesnakom rozotretým so soľou a hojne...potom už len posypem červenou paprikou cez sitko,ale chuťový výsledok je asi rovnaký......A je mi záhadou,že keď som použila čínsky cesnak,tak zozelenel (naozaj,2 krát) už používam len z trhu.Vyskúšam tie mriežky.......


  • ketty3811, 13. septembra 2010 o 23:19
    pekný bôčik,už som to fakt dlho nerobila.Zvykla som robiť ako frezia68,ale ten tvoj dip sa mi pozdáva.Vyskúšam.


  • jerica, 13. septembra 2010 o 23:23
    Výberové mäsko , ukážkovo upečené , mňam , :-))


  • alexdidi, 13. septembra 2010 o 23:33
    Pekné foto, bôčik robievam rovnako, ale aj do vody pri varení dávam cesnak, sibuľu a celé korenie...


  • michsamant, 14. septembra 2010 o 06:45
    Uz ked si chcel potrapit, mal si dat fotku odrezaneho platka....priberem uz len z toho jak ho tu ocami hltam!


  • coldbery, 14. septembra 2010 o 07:48
    V mojej rodine to jeme všetci .....je to mňamka a na druhý deň,tak troška odležaný a fajn schladený....to je zážitok.....:-)))


  • cavoris, 14. septembra 2010 o 07:53
    zvyknem to robit no narezat na mriezky skusim


  • garanco, 14. septembra 2010 o 08:21
    Ja tiež hovorím, že nemôžme zomrieť zdraví - teda treba niekedy aj zhrešiť s takýmto bôčikom. Pridaj do toho-ako to voláš- dipu- trochu drvenej rasce a čierneho korenia. A ako hovorí @coldbery na druhý deň....


  • egreska, 14. septembra 2010 o 09:04
    dobre vyzera..už sme veru dááávno nemali..a to treba napraviť :-))


  • bedrunka, 14. septembra 2010 o 09:14
    Tiež robievam ako Frezia, varím v osolenej vode s cesnakom, horúce prešpikujem cesnakom a dobre ponatieram soľou, roztlčeným cesnakom a sladkou alebo štipľavou maďarskou paprikou. Tie mriežky
    sú fakt dobrý nápad, ja ich občas robím len pri pečení bôčika.


  • sovka62, 14. septembra 2010 o 09:25
    Prečo mi toto robíte? Prečo všetko čo je dobré musí byť nezdravé!? Veď sa to nedá vydržať (a ani nevydržím, veru ho spravím).


  • hannah22, 14. septembra 2010 o 09:39
    tečú mi slinky a ozaj sa to nedá vydržať, idem na nákup a zhreším spolu s vami , dobrú chuť a mňam ... :))


  • evusik, 14. septembra 2010 o 10:25
    u nás doma robí takúto dobrotku muž a robí ju presne ako ty, len on tomu dipu hovorí majdža :-) a tú majdžu povtiera do narezaného bôčika a potom všetci čakáme a slintáme kedy bôčik celkom vychladne lebo skôr ho nesmieme načať. Narobil si mi riadne chute :-)


  • azza, 14. septembra 2010 o 10:41
    Poznám ale ja používan brav. lýčko. skuste


  • janger, 14. septembra 2010 o 13:30
    Dalsia paradicka!!! KK


  • zitar, 14. septembra 2010 o 13:32
    Neskutočná dobrota


  • danka007, 14. septembra 2010 o 13:44
    Robila som takýto bočik v sobotu, naši si ho dávali s výborným chlebíkom a kvašákmi.


  • enerrgizer, 14. septembra 2010 o 15:38
    ...prišiel som z práce a normálne nestíham čítať, nečakal som toľko komentárov na obyčajný bôčik, ale potešili :-)...a sľubujem, že sa pokúsim dávať už len zdravé recepty (neverte mi, lebo už viem, čo dám nabudúce, len musím mať šťastie u mäsiara)...


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 14. septembra 2010 o 15:41
    á, pán sa vyhráža :-))) Tešíme sa!


  • janger, 14. septembra 2010 o 15:52
    Len pokracuj! Tie ""hriesne"" jedla su tusim najlepsie. Som zvedava, ake mas plany...Co to len bude?...Prezrad! ;-)


  • enerrgizer, 14. septembra 2010 o 15:55
    nie, nie...nevyhrážam, len sa na to teším, už mám napísaný aj recept, takže už len kúpiť, pripraviť, nafotiť a možno v piatok (najneskôr v sobotu) už bude tu ...


  • enerrgizer, 14. septembra 2010 o 15:57
    @janger nemôžem prezradiť...aj ja musím vydržať :-)


  • janger, 14. septembra 2010 o 16:01
    Musim si ta priradit medzi ""mojich oblubenych"", aby som nic nepremeskala :-)))


  • ketty3811, 14. septembra 2010 o 16:13
    tak ja som nevydržala,dnes som kúpila pekný bôčik a už sa varí :-).Zajtra je voľný deň,to bude papaničko.Tiež som zvedavá na ten tajomný recept.:-)))


  • enerrgizer, 14. septembra 2010 o 16:19
    ...no až taky tajomný nie je, len som to už dĺĺĺĺho nerobil....a včera som si na to spomenul...


  • altyn, 14. septembra 2010 o 16:39
    Robievam niečo podobné, no musí to stáť v chladničke až 5 dní a toto je rýchlejšie, človek nemusí slintať tak dlho. :-))))))))))) Takže už sa varí!


  • evanaaa, 14. septembra 2010 o 17:22
    Bôčik som zvykla len piecť, ale keď toto čítam, musím sa ajn ja postaviť do zástupu - a kúpiť bôčik. Dnes mi brali krv ( prepáčte ) a myslím, že cholesterol mám dobrý, tak ho musím trochu skaziť. Azza, tie bravčové líčka - to je lalok? Lebo len ten som zvykla takto robiť, variť vo vode s cibulou a s cesnakom, atď., a teraz vyskúšam bôčik.Muž mi povie, že načo to kupujem, keď také my jesť nesmieme, ale, zakázané všetko chutí, a raz za čas....,nie je to tak často.


  • duschko, 14. septembra 2010 o 17:39
    Velmi pekny bocik. Najcastejsie ho robim vtedy, ked na zahrade varim gulas. Spolu s hov. masom tam davam aj bocik. Pokial dojde hovadzie, bocik uz je skoro zjedeny. Ale to narezanie pred potretim sa mi velmi pozdava. Vyskusam. Uz si bez bocika ani neviem predstavit gulas.


  • tetuska, 14. septembra 2010 o 17:54
    Je výborný, robievame ho občas, aby sme veľa nepribrali, vynikajúci...


  • violetacamorova, 14. septembra 2010 o 23:21
    robíme podobne ako ty len nenarežeme kožu na kocky, je to dobrý nápad, ale nerobíme to iba z bôčika, ale aj z podhrdliny...(to asi nie je po slovensky hahaha! snáď poslovenčená šariština,,,)


  • palokuchki, 15. septembra 2010 o 06:14
    Joj, aj my ho mame velmi radi. Ked zabijeme prasiatko vzdy kusok takto urobim.


  • bea21, 15. septembra 2010 o 12:04
    Dakujem za recept, bocik mam uz na stole a moooc sa nan tesim aj ked je nezdravy. Nuz co narobime :-)


  • garanco, 15. septembra 2010 o 17:42
    @lvioetacamorova - tota podharlina je po slovensky lalok- ale už to tak pekne neznie!


  • marali, 16. septembra 2010 o 13:58
    To ukazem mojmu muzovi,zboznuje taketo jedlo,ja sa obmedzujem ,ale tiez si dam.Ja som skor na sladke a to je horsie.Takze zhresit treba,ved keby nezhresili nasi rodicia ani my by sme tu neboli


  • alenka1989, 10. októbra 2010 o 16:14
    Tak a mne sa akurát varí v hrnci mňam už sa teším naň..., dala som si poradiť cesnakovým dipom.


  • abdul, 23. októbra 2010 o 17:25
    Ach jaj: Pardov postulát:" Všetko dobré, čo sa v živote nájde, je buď protizákonné, nemorálne, alebo sa z toho priberá."


  • najaa, 12. novembra 2010 o 14:24
    Aj u nás doma sa takýto robieva...neskutočná mňamka s chlebíkom a s kyslou uhorkou...


  • midian, 10. februára 2011 o 17:55
    Práve dnes sme taký dojedli a poviem Vám, že hoďte za hlavu tie bludy, či zdravý, alebo nie. Určite je to zdravšie ako tie e-čkové salámy z obchodu!


  • rajo, 30. novembra 2011 o 11:58
    Díky za inšpiráciu, bôčik už sa varí , skúsim to urobiť ako Vy , už sa teším dúfam , že bude chutiť aj manželovi ,


  • sjuz, 15. februára 2013 o 12:18
    je mi jasné, že toto je tu už dlho, ale len som si tak pozerala, že ako ľudia robia bôčik, lebo idem dnes na to:), a tvoj je stráááášne pekný:))!


  • jozka2, 10. októbra 2013 o 18:14
    Frezia,cinsky cesnak zeleneje aj ked ho pouzijesdo nalkadania zeleniny,ja sa snazim ho nekupovat.


  • jozka2, 10. októbra 2013 o 18:15
    jaj kde su tie casy,ked sme si robili takyto bocik z domacej zabijacky mnam


  • kimlo, 10. októbra 2013 o 18:24
    Uzasne! 5*


  • kavicka001, 10. októbra 2013 o 18:46
    prečo ja milujem takéto "chlapské" pokrmy? Už na mňa čaká v chladničke.


  • angast, 10. októbra 2013 o 19:19
    100 *


  • babkamt, 10. októbra 2013 o 20:10
    Ty si ale veľký provokatér. Tiež ho robievam , no nie moc často .Zajtra bude aj u nás na stole. Dovtedy musím vydržať. Tvoj vyzerá chutne.


  • uhorka, 20. októbra 2013 o 15:31
    Ta slanina je krásna zajtra vyskúšam uhorka.Jedol som aj paprikovú slaninu ktorá bola už napaprikovaná a na 2-3 hod dana do udiarne je famózna


  • enerrgizer, 20. októbra 2013 o 16:53
    ďakujem :)


  • luss44, 30. decembra 2013 o 20:13
    už sa chladí v komore... a tá vôňa :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist