Paprikový bôčik (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

nie vždy sa to dá zdravo, niekedy musíme aj trošku zhrešiť a hlavne keď som kúpil taký krásny bôčik...

4-5
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...kúpime krásny bôčik, ale musí byť fakt krásny...
  2. ...do hrnca dáme variť vodu so soľou, keď zovrie, vložíme do nej bôčik. Varíme podľa veľkosti...asi hodinku, alebo pokiaľ nebude uvarený :-). Vyberieme a pokiaľ trošku vychladne, očistíme a popučíme si cesnačik. Do malej misky si odoberieme asi 5-7 PL vody, v ktorej sme varili bôčik a rozmiešame v nej sladkú papriku s cesnakom a soľou. Bôčik si už pár minút odpočinul, tak ho zvrchu narežeme do mriežky a dobre ponatierame cesnakovým dipom, vtlačíme ho aj do zárezov. Podávame s chlebíkom a jeme s veľkou chuťou...dobrú chuť