Paprikový bôčik (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
nie vždy sa to dá zdravo, niekedy musíme aj trošku zhrešiť a hlavne keď som kúpil taký krásny bôčik...
4-5 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- ...kúpime krásny bôčik, ale musí byť fakt krásny...
- ...do hrnca dáme variť vodu so soľou, keď zovrie, vložíme do nej bôčik. Varíme podľa veľkosti...asi hodinku, alebo pokiaľ nebude uvarený :-). Vyberieme a pokiaľ trošku vychladne, očistíme a popučíme si cesnačik. Do malej misky si odoberieme asi 5-7 PL vody, v ktorej sme varili bôčik a rozmiešame v nej sladkú papriku s cesnakom a soľou. Bôčik si už pár minút odpočinul, tak ho zvrchu narežeme do mriežky a dobre ponatierame cesnakovým dipom, vtlačíme ho aj do zárezov. Podávame s chlebíkom a jeme s veľkou chuťou...dobrú chuť