Papriková pomazánka (fotorecept)

Papriková pomazánka (fotorecept)
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 18. septembra 2011 18:09Ďalšie jeho recepty

Receptík mám od našej babky. Výborná vec na chlebík vo vajíčku, na hrianky, na dochutenie omáčok a mäska. Výborná je pikantná aj nepikantná verzia:-)

Suroviny

14 malých zaváracích
porcií

Postup prípravy receptu

1

Papriku, cibuľu a cesnak očistíme
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 1

2

a pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 2

3

Kto má rád pridá niečo pikantné pridá chilli papričky 4 a 1/2ks alebo fefrónky 6-7ks podľa chuti, ale nemusíme... :-)
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 3

4

Do hrnca dáme všetky suroviny, premiešame a varíme tak 25-30 minút, aby sa všetky chute spojili.
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 4

5

Plníme do fliaš a sterilizujeme 10-15 minút, len aby chytilo víčko.
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 5

6

Hotovo a šup do špajze :-)
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 18. septembra 2011 o 19:39
    Poznám tento rcp.Je dobrý,doporučujem.
    Ja takisto dávam do omáčok


  • akeber, 18. septembra 2011 o 20:22
    aj ja robievam túto paprikovú pomazánku , tento rok som nerobila ostalo mi ešte od vlani dosť ......ja naozaj skvelá :)


  • tonicka53, 19. septembra 2011 o 10:25
    Ja som doteraz vždy robila paprikovú pomazánku iba z červenej papriky, ale vidím, že sa dá použiť aj zelená, resp. žltá :-) vyskúšam. Krásne nafotený recept !


  • cchikung, 19. septembra 2011 o 11:40
    Práve na toto som čakala.Tento rok sa mi urodilo veľa papriky a táto pomazánka vyzerá báječne.Ďakujem za inšpiráciu.


  • diabambulka, 19. septembra 2011 o 17:17
    cchikung, fantázia som rada že som pomohla, tak držím palce nech sa podarí a nech chutí:-) potom nám napíš...ahoj


  • gabikaaderia, 19. septembra 2011 o 18:50
    tak takéto veru môžem :)


  • duschko, 19. septembra 2011 o 23:12
    Ukladam do KK


  • jerica, 19. septembra 2011 o 23:36
    recept prišiel vhod , ukladám aj vyskúšam.


  • alena45, 20. septembra 2011 o 08:48
    ja stále hľadám recept na niečo podobné, čo by chutilo ako kedysi Pikant, alebo Saba sa to tuším teraz volá. Je to nebodaj tento ?


  • diabambulka, 20. septembra 2011 o 11:52
    alena45, tak to ti nepoviem, lebo neviem ako chutili saba, alebo pikant:-(
    nieje to nejako zvlášť náročné na prípravu a chuť je vážne skvelá, vyskúšaj a potom nám napíš či sa to podobá tomu pikantu či sabe :-)))


  • tetuska, 21. septembra 2011 o 08:48
    mám už urobenú, ale dávala som papriky a paradajky, je výborná aj ako príloha k párkam, grilovanému mäsku a pod.


  • diabambulka, 21. septembra 2011 o 09:53
    tetuska, áno presne tak aj u nás je to príloha ku párkom :-))) mňam...


  • alena45, 29. septembra 2011 o 08:57
    Jasne, toto musím vyskúšať, ale tento rok to už asi nevyjde, uvidím v sobotu čo zostalo ešte v záhrade. Ale ukladám pre budúce.


  • klaura, 16. októbra 2011 o 11:06
    včera som robila ... výborná ... ďakujem za receptík ... :)


  • diabambulka, 16. októbra 2011 o 16:02
    OOOO rado sa stalo, potešili ste ma a vyskúšajte ju na chlebíku vo vajíčku, alebo ako prílohu ku párkom:-)


  • bugrislansky, 12. novembra 2011 o 14:07
    určitě vyzkouším.díky za receptík!!


  • 3sandra3, 12. novembra 2011 o 14:15
    nooo,,, to sa aj mne páči...


  • havino, 19. novembra 2011 o 23:00
    robím tuto pomazanku,je vyborná, my to voláme papriková horčica, tiež k párkom, na chlieb s maslom same to mám ja najradšej


  • diabambulka, 20. novembra 2011 o 16:43
    havino super názov, že papriková horčica :-) aj ja ju mám rada k párkom a výborne ochutí aj omáčku, či mäsko...


  • zifi, 19. decembra 2011 o 21:49
    Sice som pocul o zavarani zomletej papriky, ale to, ze je to takto "komplexna" (a urcite zaroven aj zdrava) dobrota som nevedel. Inspiracia, co leti na svoje nove miesto v mojej KK :-)


  • zifi, 19. decembra 2011 o 22:11
    Mala rada na odplatu za tvoje dobre rady resp. ako tip pre "novoprichodzie" varechacky, co to nepoznaju...

    Pri pisani odpovedi na mailiky je mozne vlozit pred meno oslovovaneho zavinac t.j. znak @.

    Vidim, ze v komentaroch pises so slovenskou diaktirikou tak v tom pripade na klavesnici sa to zada cez pravy "Alt" plus pismeno "V" - skratene "pravy Alt+V").

    Potom sa to meno tak zvyrazni a podciarkne a nepletie sa s nazvami potravin (napr. uzivatel stava a so zavinacom @stava ).

    Sprehladni to orientaciu, ked si obcas pozeram recepty cez telefon a luskam text z mrnavych pismenok :-)

    Skratka, toto nie je recept na zavin, ale na zavinac :-)


  • tinky24, 23. augusta 2012 o 11:50
    ahoj, chcem sa opýtať, nie je tej soli a cukru nejako veľa? práve mnamkotu varím a soľ pridávam postupne, dala som asi polovicu dávky a zdá sa mi to slané...


  • diabambulka, 23. augusta 2012 o 22:24
    tinky24 treba dať podľa seba a svojej chuti, ja to mám vyskúšané takto presne podľa našej babky :-))) verím, že sa podarila a bude chutiť :-)


  • sashan, 25. februára 2014 o 22:26
    @Diabambulka ,robím skoro takú istú,len bez horčice.Celú zimu možem raňajkovať chlieb so syrom a túto nátierku.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist