Papriková pomazánka (fotorecept)

Papriková pomazánka (fotorecept)
diabambulkaDiabambulka, 34 ročná žena, Rajec, recept pridala: 18. septembra 2011 18:09Ďalšie jej recepty

Receptík mám od našej babky. Výborná vec na chlebík vo vajíčku, na hrianky, na dochutenie omáčok a mäska. Výborná je pikantná aj nepikantná verzia:-)

Suroviny

14 malých zaváracích
porcií

Postup prípravy receptu

Papriku, cibuľu a cesnak očistíme
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 1

a pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 2

Kto má rád pridá niečo pikantné pridá chilli papričky 4 a 1/2ks alebo fefrónky 6-7ks podľa chuti, ale nemusíme... :-)
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 3

Do hrnca dáme všetky suroviny, premiešame a varíme tak 25-30 minút, aby sa všetky chute spojili.
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 4

Plníme do fliaš a sterilizujeme 10-15 minút, len aby chytilo víčko.
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 5

Hotovo a šup do špajze :-)
Papriková pomazánka (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

24 komentárov k receptu
  • ancicka, 18. septembra 2011 o 19:39
    Poznám tento rcp.Je dobrý,doporučujem.
    Ja takisto dávam do omáčok


  • akeber, 18. septembra 2011 o 20:22
    aj ja robievam túto paprikovú pomazánku , tento rok som nerobila ostalo mi ešte od vlani dosť ......ja naozaj skvelá :)


  • tonicka53, 19. septembra 2011 o 10:25
    Ja som doteraz vždy robila paprikovú pomazánku iba z červenej papriky, ale vidím, že sa dá použiť aj zelená, resp. žltá :-) vyskúšam. Krásne nafotený recept !


  • cchikung, 19. septembra 2011 o 11:40
    Práve na toto som čakala.Tento rok sa mi urodilo veľa papriky a táto pomazánka vyzerá báječne.Ďakujem za inšpiráciu.


  • diabambulka, 19. septembra 2011 o 17:17
    cchikung, fantázia som rada že som pomohla, tak držím palce nech sa podarí a nech chutí:-) potom nám napíš...ahoj


  • gabikaaderia, 19. septembra 2011 o 18:50
    tak takéto veru môžem :)


  • duschko, 19. septembra 2011 o 23:12
    Ukladam do KK


  • jerica, 19. septembra 2011 o 23:36
    recept prišiel vhod , ukladám aj vyskúšam.


  • alena45, 20. septembra 2011 o 08:48
    ja stále hľadám recept na niečo podobné, čo by chutilo ako kedysi Pikant, alebo Saba sa to tuším teraz volá. Je to nebodaj tento ?


  • diabambulka, 20. septembra 2011 o 11:52
    alena45, tak to ti nepoviem, lebo neviem ako chutili saba, alebo pikant:-(
    nieje to nejako zvlášť náročné na prípravu a chuť je vážne skvelá, vyskúšaj a potom nám napíš či sa to podobá tomu pikantu či sabe :-)))


  • tetuska, 21. septembra 2011 o 08:48
    mám už urobenú, ale dávala som papriky a paradajky, je výborná aj ako príloha k párkam, grilovanému mäsku a pod.


  • diabambulka, 21. septembra 2011 o 09:53
    tetuska, áno presne tak aj u nás je to príloha ku párkom :-))) mňam...


  • alena45, 29. septembra 2011 o 08:57
    Jasne, toto musím vyskúšať, ale tento rok to už asi nevyjde, uvidím v sobotu čo zostalo ešte v záhrade. Ale ukladám pre budúce.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 11 komentárov)
  • klaura, 16. októbra 2011 o 11:06
    včera som robila ... výborná ... ďakujem za receptík ... :)


  • diabambulka, 16. októbra 2011 o 16:02
    OOOO rado sa stalo, potešili ste ma a vyskúšajte ju na chlebíku vo vajíčku, alebo ako prílohu ku párkom:-)


  • bugrislansky, 12. novembra 2011 o 14:07
    určitě vyzkouším.díky za receptík!!


  • 3sandra3, 12. novembra 2011 o 14:15
    nooo,,, to sa aj mne páči...


  • havino, 19. novembra 2011 o 23:00
    robím tuto pomazanku,je vyborná, my to voláme papriková horčica, tiež k párkom, na chlieb s maslom same to mám ja najradšej


  • diabambulka, 20. novembra 2011 o 16:43
    havino super názov, že papriková horčica :-) aj ja ju mám rada k párkom a výborne ochutí aj omáčku, či mäsko...


  • zifi, 19. decembra 2011 o 21:49
    Sice som pocul o zavarani zomletej papriky, ale to, ze je to takto "komplexna" (a urcite zaroven aj zdrava) dobrota som nevedel. Inspiracia, co leti na svoje nove miesto v mojej KK :-)


  • zifi, 19. decembra 2011 o 22:11
    Mala rada na odplatu za tvoje dobre rady resp. ako tip pre "novoprichodzie" varechacky, co to nepoznaju...

    Pri pisani odpovedi na mailiky je mozne vlozit pred meno oslovovaneho zavinac t.j. znak @.

    Vidim, ze v komentaroch pises so slovenskou diaktirikou tak v tom pripade na klavesnici sa to zada cez pravy "Alt" plus pismeno "V" - skratene "pravy Alt+V").

    Potom sa to meno tak zvyrazni a podciarkne a nepletie sa s nazvami potravin (napr. uzivatel stava a so zavinacom @stava ).

    Sprehladni to orientaciu, ked si obcas pozeram recepty cez telefon a luskam text z mrnavych pismenok :-)

    Skratka, toto nie je recept na zavin, ale na zavinac :-)


  • tinky24, 23. augusta 2012 o 11:50
    ahoj, chcem sa opýtať, nie je tej soli a cukru nejako veľa? práve mnamkotu varím a soľ pridávam postupne, dala som asi polovicu dávky a zdá sa mi to slané...


  • diabambulka, 23. augusta 2012 o 22:24
    tinky24 treba dať podľa seba a svojej chuti, ja to mám vyskúšané takto presne podľa našej babky :-))) verím, že sa podarila a bude chutiť :-)


  • sashan, 25. februára 2014 o 22:26
    @Diabambulka ,robím skoro takú istú,len bez horčice.Celú zimu možem raňajkovať chlieb so syrom a túto nátierku.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist