Foto: diabambulka
Receptík mám od našej babky. Výborná vec na chlebík vo vajíčku, na hrianky, na dochutenie omáčok a mäska. Výborná je pikantná aj nepikantná verzia:-)
14 malých zaváracích
porcií
porcií
Suroviny
1000 g |
|
1000 g |
|
2 hlavičky |
|
300 g |
|
300 ml |
|
570 g |
|
70 g |
|
100 g |
|
|
|
nemusia byť alebo chilli papričky podľa chuti / |
|
Postup
-
1
Papriku, cibuľu a cesnak očistíme
-
2
a pomelieme na mäsovom mlynčeku.
-
3
Kto má rád pridá niečo pikantné pridá chilli papričky 4 a 1/2ks alebo fefrónky 6-7ks podľa chuti, ale nemusíme... :-)
-
4
Do hrnca dáme všetky suroviny, premiešame a varíme tak 25-30 minút, aby sa všetky chute spojili.
-
5
Plníme do fliaš a sterilizujeme 10-15 minút, len aby chytilo víčko.
-
6
Hotovo a šup do špajze :-)
Ja takisto dávam do omáčok
nieje to nejako zvlášť náročné na prípravu a chuť je vážne skvelá, vyskúšaj a potom nám napíš či sa to podobá tomu pikantu či sabe :-)))
Pri pisani odpovedi na mailiky je mozne vlozit pred meno oslovovaneho zavinac t.j. znak @.
Vidim, ze v komentaroch pises so slovenskou diaktirikou tak v tom pripade na klavesnici sa to zada cez pravy "Alt" plus pismeno "V" - skratene "pravy Alt+V").
Potom sa to meno tak zvyrazni a podciarkne a nepletie sa s nazvami potravin (napr. uzivatel stava a so zavinacom @stava ).
Sprehladni to orientaciu, ked si obcas pozeram recepty cez telefon a luskam text z mrnavych pismenok :-)
Skratka, toto nie je recept na zavin, ale na zavinac :-)