Papriková nátierka

abdul - fotkaabdul, 10. septembra 2011

Receptov na pomazánky existuje veľa. Nech mi je odpustené, ak som niekomu tento ukradol . Tento mi dala švagriná, ktorá túto pomazánku robí každý Zobraziť celý popisReceptov na pomazánky existuje veľa. Nech mi je odpustené, ak som niekomu tento ukradol . Tento mi dala švagriná, ktorá túto pomazánku robí každý rok. Dnes v zelenine akcia : paradajky na lečo - 0,29 €, paprika červená na lečo - 0,29 €. No nekúpte to. Feferóny vlastné na okne a tak žiadny problém.

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
8 ks
1 dcl
2 dcl
1 lyžička malá
4 PL




Postup

  1. 1

    Paradajky, papriku, cibuľu a feferónky pokrájame na skoro drobno. Kto má rád oheň v ústach, feferónov môže pridať. Pridáme všetky ostatné suroviny. Premiešame. Ja osobne rukou.

    Papriková nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Varíme 2 hodiny, aby sa voda odparila. Občas aj pomiešať treba.

    Papriková nátierka - obrázok 2
  3. 3

    Po dvoch hodinách je z toho polovica.

    Papriková nátierka - obrázok 3
  4. 4

    Necháme mierne vychladnúť a dôkladne rozmixujeme . Sterilizujeme 15 minút. Mne dnes vyšlo 9 pohárikov od bývalej detskej výživy.

    Papriková nátierka - obrázok 4

Diskusia k receptu

hviezdickaz
A co si si nepridal aj uvodne foto? Bol by z toho fotorecept :) Papr.pomazanku tiez robievam,ale pomeliem ju na masovom mlynceku,je to rychlejsie ako ked sa vari zo dve hodinky ... Je vyborna,cim stiplavejsie,tym lepsie ... :D
zdezda
:-) práve včera som ju robila, u nás sa volá ČERT, je fajnová na rôzne použitie
abdul
@hviezdickaz : Robievam aj pomletú na mäsovom mlynčeku, mám ju v receptoch, len teraz som skúšal niečo iné. :-). Bez toho varenia nemáš to trochu riedke ?
@zdezda : ČERT - veľmi výstižný názov.
majsterka
nemôže byť riedka keď je dobre prevarená a nemusí sa ani pomlieť,stačí prešľahať ponorným mixérom,mňam
milina
Ja robím pomazánku, ale namiesto červenej papriky dávam kápiu.
evanaaa
Ano, je to napísané v prvom bode. Tiež som už niečo podobné robila ale dávno, takže sa nepamätám, mala by som zopakovať.
tetuska
mám už urobenú, ale najviac mi chutí len z kápie, je jemnejšia...
abdul
Práve teraz varím ďalšiu dávku. Pri prvej som mal papriku červenú a tak som robil z nej. Teraz mám kápiu, robím z kápie.Kápia je sladšia ako obyč. paprika, takže ani cukru toľko nepôjde. Nátierka bude jemnejšia aj podľa toho, ako dôkladne ju rozmixujeme.
nadasky
Robievame. Kedysi to bola Trnavská pomazánka.hodí sa ku všetkému.
jamalinka
p. Nadasky ste môj menovec asi pochádzate od Trnavy. Trnavskú pomazánku poznám aj ja od Trnavy. Robievali sme ju každý rok, pridávali sme tam bravčové mäso. Suprová na jeseň na opečený chlebík. Už som ju dlhšie nerobila, mala by som oprášiťrcp.
sracz
... aj tento Tvoj rcp, vážený a milý @abdul kamarát, hodnotím vysoko kladne. Robievam aj ja svoj "capias cream" a dokonca je aj tu na vareške. O Paľovi Žiljakovi viem, sme v dennom kontakte cez E-mails a občas aj telefonicky. Ja som v SeredY pôsobil ako veliteľ VÚ 6485 v r. 1977÷1979. Ak dáš do TS E-mail address, alebo Skype name, môžeme vymeniť pocity, poznámky, skúsenosti a inšô!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia