Papriková nátierka
Autor receptu: abdul
Receptov na pomazánky existuje veľa. Nech mi je odpustené, ak som niekomu tento ukradol . Tento mi dala švagriná, ktorá túto pomazánku robí každý rok. Dnes v zelenine akcia : paradajky na lečo - 0,29 €, paprika červená na lečo - 0,29 €. No nekúpte to. Feferóny vlastné na okne a tak žiadny problém.
Postup
- Paradajky, papriku, cibuľu a feferónky pokrájame na skoro drobno. Kto má rád oheň v ústach, feferónov môže pridať. Pridáme všetky ostatné suroviny. Premiešame. Ja osobne rukou.
- Varíme 2 hodiny, aby sa voda odparila. Občas aj pomiešať treba.
- Po dvoch hodinách je z toho polovica.
- Necháme mierne vychladnúť a dôkladne rozmixujeme .
Sterilizujeme 15 minút.
Mne dnes vyšlo 9 pohárikov od bývalej detskej výživy.