Papriková nátierka

Autor receptu: abdul

Tejto pomazánky robievam každý rok dve dávky. Vždy sa minie. Dokonca aj na chlebe s masťou. Pôvodne asi určené ako príloha pod mäso.

15-22
porcií
45 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Paradajky najprv nakrájam na štvrťky, aby sa mi lepšie mlelo a aby stiekla prebytočná voda. Pradajky, papriku a feferóny zomeliem na mäsovom mlynčeku. Keďže som z tých lenivejších, nedávam dolu kožku z paradajok ani nevyberám jadierka z paprík. Meliem a meliem. Nemixujem, lebo sa mi nechce. Uznám, že po mixovaní je pomazánka jemnejšia a aj krajšia na pohľad. Pred vložením do mlynčeka rukou akože vyžmýkam paradajky, lebo voda je môj nepriateľ. Potom všetko zmiešam a varím do zhustnutia. Vo výbave plynového sporáka je taká liatinová platňa, na nej to neprihorí. Len občas pomiešam. Podľa toho aké to chcem mať husté, tak dlho varím. Niekedy aj 3 hodiny. Ešte horúce plním do pohárov od detskej vžživy.Nemusí sa sterilizovať. Podľa hustoty z tejto dávky vydá niekedy 15 niekedy 22 pohárikov od spomínanej výživy. Kto chce štiplavejšie, nech pridá feferóny ( mal som aj 50dkg ), kto nemá rád štipľavé, môže aj bez.