Papriková čalamáda sterilizovaná (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Minulý rok som sem dala úplne skvelú paprikovú čalamádu bez sterilizácie..teraz som robila
paprikovú čalamádu sterilizovanú..nelíši sa od tej vlaňajšej iba farebnosťou, bolo v nej viac
červenej papriky..
60 minút príprava |
20 minút na 80 °C |
Postup
- najprv som si všetko poriadne umyla a osušila...začala som krájať žlté paprikY..
- paprika modrá..
- paprika zelená..
- pokrájala som cibuľu na kolieska..
- cukinu som nastrúhala na väčších očkách..
- potom som nastrúhala aj tekvičku hokkaido..
- pokrájala som aj papriku baraní roh, chilli a petržlenovú vňať..
- a zaliala nálevom v ktorom som nechala čalamádu postáť 4 hodiny..nálev: 2 litre vody,pol litra ocot, 100g. solo 350g. cukru..
- na dno pohára som dala 1 bobkový list, 4 celé čierne korenie a 4 nové korenie...a čalamádu som do pohárov naplnila aj s nálevom...
- poháre som dobre uzatvorila..
- sterilizov ala som ju na 80st. 20min. prajem dobrú chuť...