Papriková čalamáda sterilizovaná (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Minulý rok som sem dala úplne skvelú paprikovú čalamádu bez sterilizácie..teraz som robila paprikovú čalamádu sterilizovanú..nelíši sa od tej vlaňajšej iba farebnosťou, bolo v nej viac červenej papriky..

60 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Postup

  1. najprv som si všetko poriadne umyla a osušila...začala som krájať žlté paprikY..
  2. paprika modrá..
  3. paprika zelená..
  4. pokrájala som cibuľu na kolieska..
  5. cukinu som nastrúhala na väčších očkách..
  6. potom som nastrúhala aj tekvičku hokkaido..
  7. pokrájala som aj papriku baraní roh, chilli a petržlenovú vňať..
  8. a zaliala nálevom v ktorom som nechala čalamádu postáť 4 hodiny..nálev: 2 litre vody,pol litra ocot, 100g. solo 350g. cukru..
  9. na dno pohára som dala 1 bobkový list, 4 celé čierne korenie a 4 nové korenie...a čalamádu som do pohárov naplnila aj s nálevom...
  10. poháre som dobre uzatvorila..
  11. sterilizov ala som ju na 80st. 20min. prajem dobrú chuť...