Paprikáš z muchotrávky červenkastej
Autor receptu: sechmet6
Tento rok je na hríby skúpy, no muchotrávky červenkasté, alebo tzv. ružovky môžeme v lese nájsť na každom kroku.
Aj keď sa jedná o muchotrávku, táto je rozhodne jedlá a chuťovo vynikajúca. Rozhodla som sa preto podeliť o jedlo, ktoré ma naučila pripravovať moja babka, vášnivá hubárka.
Postup
- Na panvici osmažíme nadrobno posekanú polovicu cibule. Pridáme umyté a pokrájané ružovky a chvíľu smažíme.
- Huby posolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku, majoránku a premiešame.
Zalejeme 1,5 l horúcej vody, hrniec prikryjeme a dusíme asi 20 minút.
- V miske so smotanou rozmiešame cca lyžicu a pol hladkej múky a vlejeme do hrnca. Varíme, kým paprikáš nebude dostatočne hustý. Podľa potreby dochutíme.
- Paprikáš podávame s haluškami a môžeme ho ešte ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť :)