Paprikáš z muchotrávky červenkastej

Autor receptu: sechmet6

Tento rok je na hríby skúpy, no muchotrávky červenkasté, alebo tzv. ružovky môžeme v lese nájsť na každom kroku. Aj keď sa jedná o muchotrávku, táto je rozhodne jedlá a chuťovo vynikajúca. Rozhodla som sa preto podeliť o jedlo, ktoré ma naučila pripravovať moja babka, vášnivá hubárka.

5
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Na panvici osmažíme nadrobno posekanú polovicu cibule. Pridáme umyté a pokrájané ružovky a chvíľu smažíme.
  2. Huby posolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku, majoránku a premiešame. Zalejeme 1,5 l horúcej vody, hrniec prikryjeme a dusíme asi 20 minút.
  3. V miske so smotanou rozmiešame cca lyžicu a pol hladkej múky a vlejeme do hrnca. Varíme, kým paprikáš nebude dostatočne hustý. Podľa potreby dochutíme.
  4. Paprikáš podávame s haluškami a môžeme ho ešte ozdobiť petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť :)