Paprika plnená...

platanbeja - bez fotkyplatanbeja, 12. januára 2013
30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    papriku červenú alebo zelenú to je jedno čím väčšia, viac sa do nej zmestí,umyjeme, osušíme, ale pri paprike sa vrátim treba nechať všetko čo patrí paprike ,jadierká ale aj stonka nie malá ani veľká, prerežeme otvor od stonky ku koniec papriky ,nie zas úplne celú,postupne vkladáme do otvoru syrokrém( trojuholník alebo plátky) plátok šunky,, zatlačáme pokiaľ sa dá, len opatrne to nevadí, keby sa nám rozrhla ,dotlačíme a opečieme na oleji z oboch strán na miernom ohni, pokial paprika nezhnedne a nebude mäkká ,nevadí keby nám vytiekol syr..jadierká v paprike zapečenej sú výborne štavnaté treba vyskúšať,ked nie nevadi podávame s bagetkami ....

Diskusia k receptu

sovka62
S podobným receptom prišiel manžel pred rokmi. Tak sa mu páčil, že sa rozhodol spraviť sám, vlastnoručne, hoci inak skoro vôbec nevarí. V recepte mal aj maslo, vopred ho bolo treba zmiešať s tým taveným syrom. Naplnil, upiekol, naservíroval, voňalo to náramne dobre, chutilo ešte lepšie. Akurát ja som som skončila na pohotovosti s takým žlčníkovým záchvatom, že do roboty som sa horko-ťažko dovliekla až po týždni.
Takže pozor, výborný recept, ale len pre zdravých.
platanbeja
hej hej ale pre tých čo možu je to rýchle a lacne dobre jedlo viac menej chutovka podávana na tanieriku.....dakujem sovka62
orchidea
keď budem mať v lete vlastnú papriku tak určite vyskúšam...ukladám si recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia