Thajsky papayový šalát

2010 - bez fotky2010, 27. júna 2011
Thajsky papayový šalát
Foto: 2010

Jeden z vybornych klasickych thajskych salatov, na ktory je velmi vela variacii. Bola tu pridana slovenska varianta tohto salatu s mrkovou , ale Zobraziť celý popisJeden z vybornych klasickych thajskych salatov, na ktory je velmi vela variacii. Bola tu pridana slovenska varianta tohto salatu s mrkovou , ale nam v zahrade dozrieva papaya , tak som mohol pridat "skoro original".Takze "Som Tam " alebo Thajsky papayovy salat.

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
2-3
1 hrncek
1 hrncek
5
1 strucik
1
2 lyzice
nalev :
1/3 hrnceka alebo citronova
1/3 hrnceka
1 lyzica alebo hnedy
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Zelenu papayu osupeme a umyjeme z nej bielu kyselinu pod vodou.Potom som ju skrabkou nastruhal na sliziky . Tradicne pouzivaju velmi mladu zelenu fazulku surovu ale ja som nemal , a tak som ju po dlzke nakrajal na sliziky a cca 1 minutu som povaril v slanej vode. Tak isto som obaril v horucej vode fazulove klicky. Cherry paradajky nakrajal na stvrtky.

    Thajsky papayový šalát    - obrázok 1
  2. 2

    Pripravil som si nalev z limetkovej stavy a tamarindovej stavy , palmoveho cukru a v maziary som rozdrvil cesnak a chilli papricky ( podla chute original Thajske sa pouzivaju male velmi palive )a s trochou rybacej omacky a koriandrovej vnate.

    Thajsky papayový šalát    - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko sme premiesali a ochutili nalevom .Tradicne jednym zo sposobov je este raz zlahka roztlacit vsetky suroviny. Prizdobili sme cerstvo oprazenymi burskymi orieskami a grilovane krevety su extra.

    Thajsky papayový šalát    - obrázok 3

Diskusia k receptu

sladkacokolada
pekné a ta posledná fotka mi pripomenula , že sa blížia dovolenky:) krásna obloha a netrufam si hádať, či je to tam kaktus, okrem tej papáje
lucylee
ten je krasny a ako je to natenko narezane, urcite vyskusam
2010
V Thajsku ho tradicne pripravovali -sekali na drobno tak ako v tomto videu. Inac chutovo je tak 100 variacii a ako tu pridavaju vela soli to som este nevidel lebo vsade davaju len rybaciu omacku.




bozulka
Prečo ma pri tvojich receptoch polieva teplo blaženosťou už pri pozeraní...Keby som mohla objednať tak som stála zákaznička...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia