Pangasius s ananasom

2010 - bez fotky2010, 24. februára 2012
Pangasius s ananasom
Foto: 2010
30 minut minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

  posekaná na slížiky
 na drobno nakrajana




Postup

  1. 1

    Do misky dame na 30 minut marinovat Pangasove filety pridame na drobno nakrajany cesnak a cerstvy zazvor,citronovu stavu sladku chilli omacku a Teriyaki marinadu ( lahka sojova omacka ,lyzicka cukru a lyzicka Mirin -Japonske ryzove vino ( ked nemame nahradime Vermutom).

  2. 2

    Do woku si dame rozohriat lyzicu olej ( ked chceme naozajstnu chut aziie pridame aj malu lyzicku sezamoveho oleja ), pridame na kusky nakrajane namarinovane filety oprazime 2-3 minuty .Vyberieme a odlozime na stranu.

  3. 3

    Ja som pouzil asi tak tretinu cerstveho vacsieho ananasu , da sa pouzit aj konzervovany ale potom nedavat cukor. Ananas hodime do woku polejeme castou marinady co ostala po rybach a dusime 2-3 minuty . Mrkvu mladu , cukinu, jarnu cibulku si nakrajame na zapalky -jullien. Pridame k ananasu a dame vsetku marinadu a stir -fry , miesame opekame rychlo podla chute . My mame radsej "chrumkvejsiu zeleninu tak len par minut a je to hotove.

  4. 4

    Pripravime si za hrst cerstveho koriandru, ktory posekame. Do woku vlejeme za hrncek kokosoveho mlieka prehrejeme ani - nevarime , pridame kusky ryb a koriandru a premiesame.Ochutime podla chute sol -korenie a ked chceme uplne azijsku chut pridame namiesto soli rybaciu omacku ale ta je len pre tych co poznaju jej exoticku chut. Ani nie 10 minut . Vyskusajte.

Diskusia k receptu

2010
Takze pocas postu sa mozu jest ryby tak prikladam tento recept, je dobry preto ze sa daju pouzit ryby co nechutia rybami , preto som napisal pangas, ja som mal mahi mahi ale ta nie je na slovensku ale tilapia je tiez super alebo zralok.
tatranka
Veľmi pekný a lákavý recept.Naozaj sa ti vydaril aj vstupnou fotografiou.
rybarkuchar
Určite použijem krevety alebo lúpané slávky. Zaujímavá zmes chutí. Hneď ako sa bude dať vyskúšam.
cica2
recept sa mi velmi páči a krásne foto! Zaujimavá aj tá druhá verzia, krevety som ešte nejedla ale rada by som ochutnala....ryby robievame často, vďaka za recept :-)
janger
Kupim teriyaki a spravim...V tej druhej verzii s krevetami, co si pouzil aku zeleninu okrem spargli? Neviem, ci dobre vidim...ananas, cashew oriesky, cukinu? To cervene su chili papricky?
2010
@janger , nedaval som tam chili ale cervenu kapiu na sliziky a ako pises cashew a cukinu , ananas a jarnu cibulku .U nas su zrele ananasy -sladke v europe by som dal z konzervy.
janger
OK, byvaju aj ananasy 'ready to eat', tie su dost dobre... Ale inac bude dobra aj konzerva :-).
babav
Vyborne jedlo ...ja radsej mahi-mahi,lebo pangasius z dovozu ma velmi zlu reputaciu....je dolezite vediet odkial pochadza....
tinca
@2010 jedlo ako stvorené pre mňa, ukladám v týždni urobím. Obe verzie sú super:)
2010
Na to povodne lovo mali take super vydlicky -Iculanibokola
janger
@2010 , dnes som robila tu prvu verziu, namiesto pangasia bola treska. A nepouzila som koriander, my ho nejako nemame moc v oblube. Dala som petrzlenovu vnat. Musim povedat, ze to bolo vyborne! Fakt, mozem kazdemu odporucat. Vyborna chut. Iste budem robit znova. Nabuduce bude verzia cislo 2, s krevetami :-). Uz si chutim. Len pridaj do rozpisu surovin aj ananas a koriander. Ked si bude niekto robit nakupny listok podla rozpisu, aby nemusel ist dvakrat do obchodu ;-). Dakujem za recept.
eraserhead
včera som ti sem pastol taký "nepríjemný" obrázok ortodoxného myslenia vegánov v ITA...........ale bol do 10 minút skartovaný