Foto: 2010
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky dame na 30 minut marinovat Pangasove filety pridame na drobno nakrajany cesnak a cerstvy zazvor,citronovu stavu sladku chilli omacku a Teriyaki marinadu ( lahka sojova omacka ,lyzicka cukru a lyzicka Mirin -Japonske ryzove vino ( ked nemame nahradime Vermutom).
- 2
Do woku si dame rozohriat lyzicu olej ( ked chceme naozajstnu chut aziie pridame aj malu lyzicku sezamoveho oleja ), pridame na kusky nakrajane namarinovane filety oprazime 2-3 minuty .Vyberieme a odlozime na stranu.
- 3
Ja som pouzil asi tak tretinu cerstveho vacsieho ananasu , da sa pouzit aj konzervovany ale potom nedavat cukor. Ananas hodime do woku polejeme castou marinady co ostala po rybach a dusime 2-3 minuty . Mrkvu mladu , cukinu, jarnu cibulku si nakrajame na zapalky -jullien. Pridame k ananasu a dame vsetku marinadu a stir -fry , miesame opekame rychlo podla chute . My mame radsej "chrumkvejsiu zeleninu tak len par minut a je to hotove.
- 4
Pripravime si za hrst cerstveho koriandru, ktory posekame. Do woku vlejeme za hrncek kokosoveho mlieka prehrejeme ani - nevarime , pridame kusky ryb a koriandru a premiesame.Ochutime podla chute sol -korenie a ked chceme uplne azijsku chut pridame namiesto soli rybaciu omacku ale ta je len pre tych co poznaju jej exoticku chut. Ani nie 10 minut . Vyskusajte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/marinada-teriyaki-/12955-recept...
este je dobre vymenit rybu za krevety a mrkvu za sparglu spravit "luxusnejsiu verziu ".
varecha.pravda.sk/recepty/azijsky-balicek-basa-so-zelenin...
to Lovo ma celkom zaujímavú prípravu