Panenka v medovej marináde fotorecept

tinca - fotkatinca, 16. októbra 2011
Panenka v medovej marináde (fotorecept)
Foto: tinca

Rada varím z panenky. A tu jeden rcp, ktorý je rýchly a veľmi chutný.

3-4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
 na opekanie
Marináda:
2 PL /francúzska/
4-5 PL
3 cm kúsok čerstvý /prášok/
1 KL
1 KL
1,5 KL
1 PL ochutený cesnak-chilli




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Panenka v medovej marináde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Panenku si odblaníme a pokrájame na cca 2 cm hrubé pátky,ktoré len dlaňou mierne roztlačíme.

    Panenka v medovej marináde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo surovín uvedených pod marinádou si urobíme marinádu. Čo sa týka horčice musí to byť hrubozrnná teda krémžska, ja som mala francúzsku hrubozrnnú. Medu sa musí použiť dvojnásobok až 2.5 násobok množstva horčice. Čo sa týka zázvoru ja mám radšej čerstvý, ale ak nemáte,tak použite 1 kl práškového.

    Panenka v medovej marináde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do nej ponoríme plátky panenky. Marinujeme 2-4 hod. Lepšie je to urobiť deň vopred, stačí večer. Udržujeme v chladničke. Marináda vám postačí na 60 dkg panenku, lebo všetky kúsky musia byť ponorené.

    Panenka v medovej marináde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred podávaním obaľujeme v kukuričnej krupici alebo v kukuričnej múke /polente/, ak nemáme tak v hladkej múke. Ja som použila kukuričnú krupicu. RADA: ak chcete aby boli medailónky chrumkavejšie, doporučujem kukuričnú krupicu, ak menej tak hladkú múku.

    Panenka v medovej marináde (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opekáme na steakovej panvici na dobrom oleji, ktorý nám chutí.

    Panenka v medovej marináde (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prílohu zvolíme ľubovoľne. Chutí s hranolkami, s tatrakou a.p. Ja som ju podávala s cuketovými podkovičkami, vypraženými na spôsob hranoliek /tento rcp som tiež pridala/. http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketove-podkovicky-priloha-fotorecept/20999-recept.html Výhodou tohoto jedla je,že si namarinujeme viac kúskov a vždy čerstvé opečieme. Dobrú chuť!

    Panenka v medovej marináde (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

danculka
Panenka je veľmi lahodné mäsko a keď ho dobre okoreníš s chutnými koreninami,tak nemá chybu,ako teraz,super rcp....KK
letisia
Panenku s medom som ešte neskúšala. Tvoj recept sa mi veľmi páči.
3sandra3
íííííha,,,nemám ani potuchy, ako toto môže chutiť,, ale vyzerá to zaujímavo, takže vyskúšam
hviezdickaz
Moj svokor vzdy nazyval tuto panenku "rybinou" , a varievali sme z nej detom,ked boli mali ... mam doma tuto polentu,a velmi sa mi paci tento tvoj recept,urcite to nejako vyuzijem ... :)
babulienka
V nedeľu sme mali rezne marinovane a obalene v kukuričnej krupici, ale 2x nám nechutili boli suche neviem kde sme uroili chybu
slovenjanka
Mäsko nalozene, uvidime ako bude chutit. Vobec to nesolis? Ja som to trolilinku osolila. Urcite okomentujem, ako chutilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia