Panenka v medovej marináde (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Rada varím z panenky. A tu jeden rcp, ktorý je rýchly a veľmi chutný.

3-4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Panenku si odblaníme a pokrájame na cca 2 cm hrubé pátky,ktoré len dlaňou mierne roztlačíme.
  3. Zo surovín uvedených pod marinádou si urobíme marinádu. Čo sa týka horčice musí to byť hrubozrnná teda krémžska, ja som mala francúzsku hrubozrnnú. Medu sa musí použiť dvojnásobok až 2.5 násobok množstva horčice. Čo sa týka zázvoru ja mám radšej čerstvý, ale ak nemáte,tak použite 1 kl práškového.
  4. Do nej ponoríme plátky panenky. Marinujeme 2-4 hod. Lepšie je to urobiť deň vopred, stačí večer. Udržujeme v chladničke. Marináda vám postačí na 60 dkg panenku, lebo všetky kúsky musia byť ponorené.
  5. Pred podávaním obaľujeme v kukuričnej krupici alebo v kukuričnej múke /polente/, ak nemáme tak v hladkej múke. Ja som použila kukuričnú krupicu. RADA: ak chcete aby boli medailónky chrumkavejšie, doporučujem kukuričnú krupicu, ak menej tak hladkú múku.
  6. Opekáme na steakovej panvici na dobrom oleji, ktorý nám chutí.
  7. Prílohu zvolíme ľubovoľne. Chutí s hranolkami, s tatrakou a.p. Ja som ju podávala s cuketovými podkovičkami, vypraženými na spôsob hranoliek /tento rcp som tiež pridala/. http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketove-podkovicky-priloha-fotorecept/20999-recept.html Výhodou tohoto jedla je,že si namarinujeme viac kúskov a vždy čerstvé opečieme. Dobrú chuť!