Panenka v lístkovom cestíčku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Dáme do chladničky na 2–3 hodiny.
  2. Na masle s cesnakom urestujeme šampiňóny nakrájané na jemné plátky, osolíme, okoreníme. Nakoniec pridáme baby špenát. Zľahka premiešame a odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutú zmes spojíme žĺtkom a strúhankou. Bravčovú panenku prudko opražíme na olivovom oleji zo všetkých strán, potom vyberieme na tanier a necháme odležať.
  4. Lístkové cesto vyvaľkáme natenko, potrieme ho žĺtkom, položíme naň panenku a spolu s plnkou zvinieme, potrieme žĺtkom a pri teplote 200 °C upečieme.