Panenka v lístkovom cestíčku
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
10-15 minút na 200 °C |
Postup- Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Dáme do chladničky na 2–3 hodiny.
- Na masle s cesnakom urestujeme šampiňóny nakrájané na jemné plátky, osolíme, okoreníme. Nakoniec pridáme baby špenát. Zľahka premiešame a odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť.
- Vychladnutú zmes spojíme žĺtkom a strúhankou. Bravčovú panenku prudko opražíme na olivovom oleji zo všetkých strán, potom vyberieme na tanier a necháme odležať.
- Lístkové cesto vyvaľkáme natenko, potrieme ho žĺtkom, položíme naň panenku a spolu s plnkou zvinieme, potrieme žĺtkom a pri teplote 200 °C upečieme.
|