Palacinky z červenej repy plnené špenátovým tvarohom fotorecept
Foto: evusik
Moje červeno repové obdobie pokračuje, tentoraz som si vymyslela červené palacinky a bola som milo prekvapená výsledkom :-)
Postup
-
1
Červenú repu dobre umyjeme, uvaríme do mäkka, ošúpeme a rozmixujeme. Ja som použila štyri malé repy....
-
2
postupne pridávame mlieko, vajcia, múku... váhy ktoré som uviedla sú len orientačné, výsledná konzistencia je o máličko hustejšia ako na palacinky
-
3
nakoniec pridáme peržlenovú vňať, necháme odstáť a môžeme piecť palacinky
-
4
ja som cesto nesolila z jednoduchého dôvodu - mám doma vnučku tak som si povedala, že upečiem prvú, neosolenú palacinku, okoštujem a ak bude treba osolím. Bola som príjemne prekvapená keď som pri koštovke zistila, že palacinky sú sladké a tak sme prvú, len takú holú palacinku zjedli s Agátkou a obom nám chutila :-) a zbytok cesta som už ani nesolila
-
5
Plnka: špenát opražíme na kvapke oleja, pridáme cesnak a necháme vychladnúť. Vychladnutý špenát zmiešame s tvarohom.
-
6
pre malú Agátku som odložila a pre nás dospelých som trochu osolila a okorenila.
-
7
Upečené palacinky naplníme špenátovým tvarohom ale môžeme naplniť aj sladkým tvarohom - mám to výskúšané - aj na slano aj na sladko to bolo výborné
-
8
dobrú chuť :-)
ďakujem za pekné komentáre :-)