Palacinky z červenej repy plnené špenátovým tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Moje červeno repové obdobie pokračuje, tentoraz som si vymyslela červené palacinky a bola som milo prekvapená výsledkom :-)

Postup

  1. Červenú repu dobre umyjeme, uvaríme do mäkka, ošúpeme a rozmixujeme. Ja som použila štyri malé repy....
  2. postupne pridávame mlieko, vajcia, múku... váhy ktoré som uviedla sú len orientačné, výsledná konzistencia je o máličko hustejšia ako na palacinky
  3. nakoniec pridáme peržlenovú vňať, necháme odstáť a môžeme piecť palacinky
  4. ja som cesto nesolila z jednoduchého dôvodu - mám doma vnučku tak som si povedala, že upečiem prvú, neosolenú palacinku, okoštujem a ak bude treba osolím. Bola som príjemne prekvapená keď som pri koštovke zistila, že palacinky sú sladké a tak sme prvú, len takú holú palacinku zjedli s Agátkou a obom nám chutila :-) a zbytok cesta som už ani nesolila
  5. Plnka: špenát opražíme na kvapke oleja, pridáme cesnak a necháme vychladnúť. Vychladnutý špenát zmiešame s tvarohom.
  6. pre malú Agátku som odložila a pre nás dospelých som trochu osolila a okorenila.
  7. Upečené palacinky naplníme špenátovým tvarohom ale môžeme naplniť aj sladkým tvarohom - mám to výskúšané - aj na slano aj na sladko to bolo výborné
  8. dobrú chuť :-)