Palacinky z červenej repy plnené špenátovým tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Moje červeno repové obdobie pokračuje, tentoraz som si vymyslela červené palacinky a bola som milo prekvapená výsledkom :-)
Postup
- Červenú repu dobre umyjeme, uvaríme do mäkka, ošúpeme a rozmixujeme. Ja som použila štyri malé repy....
- postupne pridávame mlieko, vajcia, múku... váhy ktoré som uviedla sú len orientačné, výsledná konzistencia je o máličko hustejšia ako na palacinky
- nakoniec pridáme peržlenovú vňať, necháme odstáť a môžeme piecť palacinky
- ja som cesto nesolila z jednoduchého dôvodu - mám doma vnučku tak som si povedala, že upečiem prvú, neosolenú palacinku, okoštujem a ak bude treba osolím. Bola som príjemne prekvapená keď som pri koštovke zistila, že palacinky sú sladké a tak sme prvú, len takú holú palacinku zjedli s Agátkou a obom nám chutila :-) a zbytok cesta som už ani nesolila
- Plnka: špenát opražíme na kvapke oleja, pridáme cesnak a necháme vychladnúť. Vychladnutý špenát zmiešame s tvarohom.
- pre malú Agátku som odložila a pre nás dospelých som trochu osolila a okorenila.
- Upečené palacinky naplníme špenátovým tvarohom ale môžeme naplniť aj sladkým tvarohom - mám to výskúšané - aj na slano aj na sladko to bolo výborné
- dobrú chuť :-)