Palacinky s tofu tvarohom z banánového mlieka

jenni - fotkajenni, 26. decembra 2015
Palacinky s tofu tvarohom z banánového mlieka
Foto: jenni

S tofu tvarohom ste sa ako vegáni už určite stretli. Za mňa nič moc. Osobne nemám veľmi rada biele tofu, aj keď je niečím Zobraziť celý popisS tofu tvarohom ste sa ako vegáni už určite stretli. Za mňa nič moc. Osobne nemám veľmi rada biele tofu, aj keď je niečím ochutené (za to však milujem údené tofu :D) .. Ochutiť ho však sladučkým banánovým mliekom, to je už iná záležitosť. A dať ho do palaciniek je tiež vyšší level. To už tú mdlú chuť necítiť a je to super! Pochutnajú si určite aj tí čo jedia bez laktózy :)) www.dontbefakebakesomecake.sk

10 kusov
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
1 1/2 hrnčeka
1 1/2 hrnčeka
1 PL
1 PL
štipka
Okrem toho:
podľa potreby
Na tofu tvaroh:
1 balenie
70 ml
1 PL
štipka
1-2 PL
Na čokoládovú polevu:
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na palacinky si spravíme hladké cesto. Zmiešame múku, mlieko, štipku soli, cukor a kukuričný škrob. Palacinky opekáme na rozpálenej panvici, na troške oleja. Palacinky robte tenučké, na rozpálený olej nalejte cesto. Keď sa vám trochu prepečie palacinku otočte na druhú strane a opekajte do zlatista.

  2. 2

    Na tofu tvaroh si dáme nakrájané tofu do mixéra, pridáme štipku soli, sladidlo. Sladidlo môžete aj vynechať banánové mlieko je dosť sladké, ale pripravujte podľa vašej chuti. Pridajte mlieko a premixujte do hladka. Na záver pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a premiešajte. A takto nejako by tofu tvaroh mal vyzerať, krásne krémový, hladký a sladučký.

    Palacinky s tofu tvarohom z banánového mlieka - obrázok 2
  3. 3

    Na koniec si pripravíme ešte čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustite kokosový olej s čokoládou na varenie. Palacinky potrite tofu tvarohom, zatočte. Poukladajte vedľa seba na tanier, polejte čokoládovou polevou. Na ozdobu môžete pridať banán nakrájaný na kolieska a lístky bazalky. Prajem vám dobrú chuť!

Diskusia k receptu