Palacinkové cannelloni s červenou čakankou fotorecept
Foto: aduskagi
Tento recept som nasla na internete. Trocha som si ho upravila, kedze mne nechuti klasicke cesto na cannelloni, robievam ich zo slanych palaciniek.
porcií
príprava
na 160-180 °C
Postup
-
1
K preosiatej muke pomaly pridavame mlieko, vymiesame spolu vidlickou alebo mixerom. Pridame rozslahane vajicka, sol, cierne mlete korenie a olej. Vypracujeme riedsie cesto ako na klasicke palacinky. Nechame oddychnut, cca 15 min
-
2
Na panvici upecieme palacinky. Mne z tejto davky vyslo 20 ks.
-
3
Cakanku zbavime vrchnych listov, prekrojime na strvtiny a ugrilujeme.Kto nema gril, moze grilovat aj v rure alebo na teflonovej panvici s troskou oleja.
-
4
Na kazdu palacinku polozime zo 2 listy cakanky obtocenej v tenkom platku slaninky, navrch pridame 3 lyzicky gorgonzoly s mascarpone a ztocime palacinku do valceka.
-
5
Na zaver tieto "cannelloni" zakryjeme besamelovou omackou, posypeme orechami.
-
6
Dame piect do rozhriatej rury, 15min na 160 C, zdvihneme teplotu na 180 C a dopecieme do zlatista.
Diskusia k receptu