Palacinkové cannelloni s červenou čakankou (fotorecept)

Autor receptu: aduskagi

Tento recept som nasla na internete. Trocha som si ho upravila, kedze mne nechuti klasicke cesto na cannelloni, robievam ich zo slanych palaciniek.

20
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. K preosiatej muke pomaly pridavame mlieko, vymiesame spolu vidlickou alebo mixerom. Pridame rozslahane vajicka, sol, cierne mlete korenie a olej. Vypracujeme riedsie cesto ako na klasicke palacinky. Nechame oddychnut, cca 15 min
  2. Na panvici upecieme palacinky. Mne z tejto davky vyslo 20 ks.
  3. Cakanku zbavime vrchnych listov, prekrojime na strvtiny a ugrilujeme.Kto nema gril, moze grilovat aj v rure alebo na teflonovej panvici s troskou oleja.
  4. Na kazdu palacinku polozime zo 2 listy cakanky obtocenej v tenkom platku slaninky, navrch pridame 3 lyzicky gorgonzoly s mascarpone a ztocime palacinku do valceka.
  5. Na zaver tieto "cannelloni" zakryjeme besamelovou omackou, posypeme orechami.
  6. Dame piect do rozhriatej rury, 15min na 160 C, zdvihneme teplotu na 180 C a dopecieme do zlatista.