Palacinkové cannelloni s červenou čakankou (fotorecept)
Autor receptu: aduskagi
Tento recept som nasla na internete. Trocha som si ho upravila, kedze mne nechuti klasicke cesto na cannelloni, robievam ich zo slanych palaciniek.
20 porcií |
45 minút príprava |
60 minút na 160-180 °C |
Postup
- K preosiatej muke pomaly pridavame mlieko, vymiesame spolu vidlickou alebo mixerom. Pridame rozslahane vajicka, sol, cierne mlete korenie a olej. Vypracujeme riedsie cesto ako na klasicke palacinky. Nechame oddychnut, cca 15 min
- Na panvici upecieme palacinky. Mne z tejto davky vyslo 20 ks.
- Cakanku zbavime vrchnych listov, prekrojime na strvtiny a ugrilujeme.Kto nema gril, moze grilovat aj v rure alebo na teflonovej panvici s troskou oleja.
- Na kazdu palacinku polozime zo 2 listy cakanky obtocenej v tenkom platku slaninky, navrch pridame 3 lyzicky gorgonzoly s mascarpone a ztocime palacinku do valceka.
- Na zaver tieto "cannelloni" zakryjeme besamelovou omackou, posypeme orechami.
- Dame piect do rozhriatej rury, 15min na 160 C, zdvihneme teplotu na 180 C a dopecieme do zlatista.