Palacinka s prsíčkami v syrovej oáze

segi - bez fotkysegi, 10. marca 2012
Palacinka s prsíčkami v syrovej oáze
Foto: segi

Recept pre labužníkov milujúcich syrové omáčky .... rýchlo a chutne:D

6
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3-6 ks
200 ml
250 g
1 ks celé
500 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto na palacinky: mlieko , múka , vajce a 1 lyžica soli kopcom . všetko zmiešame a podla hustoty cesta pridávame múku. (ja mám rád husté cesto no tenkú palacinku). necháme odležať v chlade .

  2. 2

    kuracie prsia pokrájame na maličké kocky (tvar a velkosť podla chuti) a vložíme do misky s teplou vodou a necháme odstáť cca 5 min.(mäso bude jemnejšie a bude sa lepšie rozpadať na jazyku ). po odliatí vody poriadne osolíme a okoreníme hodíme na panvicu a osmažíme , pridáme smotanu na varenie a vytlačíme bambína . necháme prevariť a dochutíme cibulkou.

  3. 3

    S cesta si urobíme väčšie a tenšie palacinky , ktoré z ahorúca plníme zmesou a preložíme . na ozdobenie používame vňať s cibulky.

Diskusia k receptu

lia66
"Klasické" palacinky u nás moc nemusíme, ale na slano-mňamka velikááá!!!...Tie Tvoje sú určite famózne-robievam podobné, len namiesto "klasického" syra dávam Nivu...vyskúšam aj Tvoju variantu-klobúk dole, mladý, šikovný!!!...Tvoja priateľka sa má určite pri Tebe skvele!!!
lia66
...apropó, pozrela som si aj ďalšie Tvoje receptíky-palce nahoru!!!...žeby ďalší skvelý šéfkuchár?!...každopádne Ti držím palce, ide Ti to veľmi dobre!!!
domci4
mmmm....:P chcela by som skúsiť...ale ja a palacinky? ja skôr to redšie cesto :)
kkatka78
Včera som robila, len sa zaprášilo...fakt výborný a ľahký receptík ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia