Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept)
Autor receptu: heysugar
exotické jedlo z králičieho a kuracieho mäsa a kreviet, ktorého dokonalá chuť Vás zavedie až do španielskej Valencie polovice 19. storočia :-)
60 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- na rozpálenom olivovom oleji si najprv zľahka orestujeme králičie nohy.
- následne pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu - papriku, chilli, cesnak a cibuľu, ako aj koreniny podľa chuti (ja som použila čierne s pomarančom a šafrán) a kocku masla a dusíme.
- keď sa nožky dusia asi 20 min., pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia a chvílu takto dusíme....
- všetko to podlejeme Cinzanom a necháme dusiť pod pokrievkou aby sa nasiakla jeho chuť.
- pridáme ryžu a zľahka premiešame.
- je čas pridať vývar. môžte použiť buď domáci, alebo ako ja - na 1 liter 2 kocky toho z obchodu :) prvá dávka, ktorou zmes podlejeme by mala byť väčšia, teda asi 350 ml a potom prikryjeme, aby sa opäť nasiakla chuť.
- odkryjeme a dusíme kým sa vývar nevyparí a postupujeme rovnako - opäť podlievame vývarom v menších množstvách, až pokiaľ rýža nie je al dente. ak by sa vám vývar náhodou minul, kľudne použite horúcu vodu.
- paellu odstavíme z ohňa a pridáme parmezán
- a maslo
- na koniec ešte pridáme petržlen a krevety - tie, pokiaľ použijeme predvarené z mrazáka ako ja - potrebujú fakt len minútku pod pokrievkou, aby nestvrdli.
- všetko to ešte raz prikryjeme, aby krevety "došli" a všetky chute sa spojili.
- a podávame s pohárom kvalitného bieleho vína :)