Pad Thai

2010 - bez fotky2010, 13. marca 2010
Pad Thai
Foto: 2010

Asi jedno z najoblubenejsich jedal v Thajsku .Toto je povodna verzia ako sa predava na uliciach v Bangkoku, je lahka a nemastna a Zobraziť celý popisAsi jedno z najoblubenejsich jedal v Thajsku .Toto je povodna verzia ako sa predava na uliciach v Bangkoku, je lahka a nemastna a nie ako ju casto ponukaju vonku nasiaknutu olejom.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
250  g
150 g
150 g
3  struciky
3 ks
1/3  zvazku
30  g
3  lyzice
3  lyzicky
4 lyzicky
3  lyzice
2 ks
1 lyzica
1/2  zvazku




Postup

  1. 1

    Ryzove slize ploche slize namacame do teplej vody ( podla vyrobcu 5-10 minut) ale aby boli stale tvrdsie lebo sa idu dalej varit.Vyberieme a odlozime na stranu. Vyprazane tofu -tvrdsie ( nie to biele) nakrajame na male cca 2cm x1cm kusky. Krevety ocistime a vyberieme zilku. Burske oriesky v maziary rozdrvime na hrubsie kusky oprazime ich cerstvo na troske oleja a odlozime. Tamarind kupime v azijskom obchode bud ako pastu ktoru pouzijeme priamo alebo ako koncentrat ktory treba rozrabat v teplej vode podla navodu .( Ziadna sucha verzia tamarind je tropicke ovocie a pouziva sa jeho duzina) dava ovocnu chut . Cibulku jarnu , cinsku pazitku ( je taka plocha , nahradit nasou) koriander vnat nakrajame na drobno 2/3 pouzijeme pri vareni a 1 tretinu si odlozime na oblohu, tak isto 2/3 klickov pouzijeme pri vareni 1/3 na oblohu. Do hrnceka si pripravime omacku z tamarindu , rybiej omacky, limentkovej stavy a cukru poriadne premiesame.

  2. 2

    Do rozohriateho woku ale vacsej panice dame trosku oleja pridame nakrajany cesnak a nakrajane tofu a jarnu cibulku a oprazime a miesame, pridame ryzove slize a 2/3 oprazenych burskych orieskov a premiesame .Slize odsunieme na stranu woku a dame 1-2 vajicka podla chuti a robime riedku prazenicu. ked je skoro hotova primiesame do slizov a pridame krevety ( zalezi od velkosti kolko ich varime ale vacsinou su velmi rychlo hotove plus v samoskach sa predavaju uz predvarene). Pridame fazulove klicky , 2/3 pazitky a koriandru a tamarindovu omacku a poriadne prehrejeme a premiesame. Zvysnu tretinu klickov, pazitku a koriandrovu vnat s rozdrvenymi burskymi orieskami ozdobime slize.

  3. 3

    V Thajsku je zvykom ze Pad Thai je pripravene dietne a kazdy si podla chuti pri stole prida podla chuti chilli, limetkovu stavu alebo trosku cukru alebo na miesto soli rybaciu omacku co je na stole. Toto je povodna verzia s krevetami ale da sa nahradit na vegetariansku verziu len s tofu alebo na miesto kreviet kuracie prsia na tenko nakrajane. Plus sa pridavaju rozlicne ine zeleniny ako parika ci zeleny jarny hrasok.

Diskusia k receptu

michsamant
tusim vsetky veci dostanem kupit a recept vyzera dobre..len tie fazulove klicky su z akej fazule? mozem pouzit mungo fazulky naklicene?
2010
hm... mal by som vediet neviem asi.( bol som na trhu a to som dostal ?? sorry
naozaj da sa to robit dietne aj pre deti len daj kuracie prsia namiesto kreviet mi sme na chilli tak to robime pikantnejsie...
jarco
super recept, len trochu náročný na suroviny, je ich tam veľa a väčšinou ťažko zohnateľných ... beriem inšpiráciu a iidem si urobiť taký domáci wok z toho, čo dom dal... tamarindovú omáčku náhodou mám... ženy odišli, môžem si to urobiť pikantné :-)
hkbarbie
No ja zboznujem Pad Thai, ale este som sama nevarila. Idem vyskusat!
2010
Este krajsie vyzera Pad Thai ked sa vajicko neprida k slizom ale sa spravi omeleta do ktorej sa slize zabalia ako do balicka vrch sa trochu otvori a pridaju sa drvene buraky a ozdobi koriandrovou vnatou.


2010
A Pad Thai v omelete na ulici .



radost
...úúúžasnéé videjko...nedýcham...ani...:-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia