Foto: marianne
Moje obľúbené. Najlepšie sú na studeno. Výborné sú aj s kuracím mäskom z polievky, ale dnes bola chuť na slaninové.
13 ks
porcií
porcií
10-15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
250 ml namočené vopred |
|
100 g |
|
podľa chuti 250 g postrúhaná (alebo drť) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na zahustenie: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Suroviny nachystáme s orestovanou slaninkou na cibuli. Koreniny aj bylinky si môžete namiešať podľa chuti. Dávam, čo mám momentálne k dispozícii.
-
2
Poriadne vymiešame.
-
3
Šúpeneme ich na pečiaci papier, potrieme ešte výpekom zo slaninky a nech sa pečú na 200 stupňov 30 minutiek. Tak jednoduché to je. Chutia aj mäsožravcom, také červené sú od cvikle.:-)
-
4
No a na balkóne mi rastie koriandová plantáž, tak som posypala ňou.
Diskusia k receptu