Otvorené lasagne Mojito fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 26. augusta 2011
Otvorené lasagne Mojito (fotorecept)
Foto: sjuz

Tento recept som proste MUSELA skúsiť:)! Lákal ma netradičnosťou, a pravdupovediac, nevedela som si dosť reálne predstaviť tie chute...mojito síce poznám, ale takto...:) A výsledok? Zobraziť celý popisTento recept som proste MUSELA skúsiť:)! Lákal ma netradičnosťou, a pravdupovediac, nevedela som si dosť reálne predstaviť tie chute...mojito síce poznám, ale takto...:) A výsledok? Proste skvelá chuť ľahkého letného jedla!

3-4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 ks
8 plátkov
2
hrsť
1 ČL
1 PL
80 ml




Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Otvorené lasagne Mojito (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mažiari si podrvíme nakrájané limety a mätu, potom pridáme cukor a biely kubánsky rum. Vrchnú špičku z mäty si necháme na ozdobu.

    Otvorené lasagne Mojito (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie prsné rezne pozdĺžne prekrojíme na dva tenšie plátky. Mäso marinujeme pol hodiny v zmesi limetky a mäty cukru a rumu.

    Otvorené lasagne Mojito (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrchné lístky mäty namočíme v limetkovej šťave a obalíme cukrom. Necháme uschnúť.

    Otvorené lasagne Mojito (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvaríme lasagne. Scedíme a zalejeme studenou vodou, aby sa navzájom neprilepili. Môžeme ich aj vybrať a jednu po druhej potrieť olivovým olejom, potom sa nezlepia.

    Otvorené lasagne Mojito (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvicu dáme olivový olej, a mäso vybrané z marinády na ňom opečieme. Nie dlho, aby príliš nevyschlo, len pár minút z oboch strán, aby vo vnútri zostalo ešte šťavnaté.

    Otvorené lasagne Mojito (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso vyberieme z panvice, a vylejeme tam marinádu. Pridáme maslo a necháme pár minútiek povariť, kým sa šťava nespojí.

    Otvorené lasagne Mojito (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Odstavíme, precedíme na opečené mäso.

    Otvorené lasagne Mojito (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na tanier kladieme striedavo lasagne, mäso, a prelejeme šťavou. Navrch uložíme cukrovú mätu a podávame.

Diskusia k receptu

pivonka
Ako som čítala prísady, tak som sa čoraz viac tešila - všetko mám, v nedeľu skúsim... a naraz - nemám biely rum :-((
sjuz
...len nedávaj klasický...:)), pivonka:)
ajka73
No to vyzerá suprovo :) ... určite to skúsim :))))
wevewe
nooooo zaujimave. netradicne...to musi byt veru chutne
frezia68
Veľmi zaujímavý recept...limetka,mäta nadľahčí chute,ale asi nebudem robiť,chýba mi biely rum.Vždy vymyslíš niečo nové,nepoznané :-)
mijaita
Misto cukru sul, projde mi to? Ja tak nemam rada maso s cukrem ! :-( Ale mam bily rum doma !!! :-) urcite zkusim. Ale hned jak koupim lasane ! :-)
sjuz
mijaita - ten cukor len stipka, a nie je tam vobec citit....:)
tinca
@sjuz ty si teda výmyselníčka, je to excelentný rcp, ukladám. Hodný aj pre vzácne návštevy:)) Krásne foto!!
mijaita
Tak lasagne uz mam :-) Ale vzdy se musim smat, v ceskem poradu Prostreno to nekdo varil a jedna takova moc mila pani odnekud z Moravy to vubec neznala, cetla menu a rika - l a s a n G e , hmm, to neznam, uz se na to tesim :-) A od te chvile, vzdy mluvila pouze o tom, ze ty lasange byly vyborne ! A ja uz neumim rict normalne lasagne , jak se mi ta jeji interpretace libila! No zkuste si to rict nahlas!!! LASANGE :-)
mijaita
Tak nevim, kdo uz recept vyzkousel, ale mne to nedalo a tak jsem pri prvni prilezitosti udelala. Provazelo to nekolik problemu. Prvni, uvareni lasagni ! Jak uvarit lasagne tak, aby sly vyndat z vody ? Do vody olej aby se neslepily na tom taliri? Kam je po vyndavani z vody davat kdyz prece musi vykapat !? Mela jsem lasagne vyborne, kvalitni, semolinove (Albert). Takze to byl prvni "boj" :-)
Kure nalozene jsem opekala na masle - maslo se pripalovalo (normalni maslo, zadna Rama) , kure i kdyz hotove, bylo tvrde (coz nechapu, neznam tvrde prsni rizky).
Posleze jsem servirovala pro dve osoby na talir a nastal boj s lasagnema !
Ale - nejak se mi to podarilo. Polila jsem kazdy kousek masa, polozila tu ruzne potrhanou lasagni a poupravila a hura jist .
Prvni sousto - nic moc .
Druhe sousto - hmmm, neni to spatne :-)
Pate sousto - to udelam co nejdriv zas, nybrz i navsteva doslova "zrala" :-) :-) :-)
@sjuz , genialni a vyborny recept !

p.s. pridala jsem ten cukr jak je psano, ale i sul a cerny pepr.
mijaita
No a protoze jsem recept nemela vytisteny, tak jsem samozrejme zapomnela, ze uvarene lasagne se davaji do studene vody, misto "maso" jsem si myslela, ze "maslo" a tak jsem si veskere problemy zavinila sama ! Ale protoze se clovek nejlepe chybama uci, tak tohle uz nikdy nazapomenu?
Nicmene dotaz pro @sjuz - jak ty lasagne pak ohrejes, aby jidlo nebylo studene? To opecene maso prece lasagne neprohreje !
sjuz
mijaita - tak to som si živo predstavovala tvoje trápenie sa s lasagnami:), a mrzí ma, že som ti spôsobila receptom také starosti:))
Tiež sa mi prvá pri vyťahovaní roztrhla, a potom som si už dala pozor:), opatrne som zliala vodu z hrnca,napustila viac ktrát studenú vodu, aby ochladli a lasagne sa pekne šmykli na mokrý studený tanier, vedľa som mala prichystanú misku s olivovým olejom a každú som natrela zvlášť olejom. Musia byť ale studené.
No a jedlo som neohrievala, lebo sme včetko zjedli hneď:)! Ale lasagne ohreješ zvlášť, v horúcej vode, alebo namočíš a dáš do mikrovlnky, a mäso tiež zvlášť....
mijaita
@sjuz , jednak nemam MW (a nechci) a druhak nemužu lasagne znovu ohřát ve vodě, přece musí vykapat také a zase by už nebyly mastné... no, nějak si poradím, vymyslím, tenhle recept mi za to stojí! Škoda, že na tomhle krásném webu nejde přidávat fotky uvařených receptů.
jerica
@mijaita ak môžem poradiť ,hotovú porciu si daj na panvicu málinko daj vody cc.1PL a prikryté môžeš pomaly zohrievať , ja tak zohrievam dokonca aj rezne , MW na zohrievanie používam veľmi málo iba ak na čaj alebo kysnuté koláče.Mohla by si zohrievať aj v el. rúre ale to by bolo drahé zohrievanie.
mijaita
Vidim, ze kazda rada draha ! :-) Jedine me napadlo na teply plech pokladat (jen v teple troube udrzovany) a pak z nej ukladat na talire .
babidka
dnes som nahodou nasla v Apetitonline tento recept s tvojim komentarom :-) Vsetko doma mam a tak asi urobim zajtra na obed . Lasagne si robievam sama doma -ved to nie nic tazke , cesto je podobne nasmu klasickemu rezancovemu cestu - na 100g muky davam jedno velke vajicko a par kvapiek oleja.Robot vymiesi , strojcek vyvalka:-)Ale nazov LasanGe sa mi mi tiez paci ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia