Otvorené lasagne Mojito (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Tento recept som proste MUSELA skúsiť:)! Lákal ma netradičnosťou, a pravdupovediac, nevedela som si dosť reálne predstaviť tie chute...mojito síce poznám, ale takto...:)
A výsledok? Proste skvelá chuť ľahkého letného jedla!
3-4 porcie |
45 minút príprava |
Postup
- Suroviny:
- V mažiari si podrvíme nakrájané limety a mätu, potom pridáme cukor a biely kubánsky rum. Vrchnú špičku z mäty si necháme na ozdobu.
- Kuracie prsné rezne pozdĺžne prekrojíme na dva tenšie plátky. Mäso marinujeme pol hodiny v zmesi limetky a mäty cukru a rumu.
- Vrchné lístky mäty namočíme v limetkovej šťave a obalíme cukrom. Necháme uschnúť.
- Uvaríme lasagne. Scedíme a zalejeme studenou vodou, aby sa navzájom neprilepili.
Môžeme ich aj vybrať a jednu po druhej potrieť olivovým olejom, potom sa nezlepia.
- Na panvicu dáme olivový olej, a mäso vybrané z marinády na ňom opečieme. Nie dlho, aby príliš nevyschlo, len pár minút z oboch strán, aby vo vnútri zostalo ešte šťavnaté.
- Mäso vyberieme z panvice, a vylejeme tam marinádu. Pridáme maslo a necháme pár minútiek povariť, kým sa šťava nespojí.
- Odstavíme, precedíme na opečené mäso.
- Na tanier kladieme striedavo lasagne, mäso, a prelejeme šťavou.
Navrch uložíme cukrovú mätu a podávame.