Otvorené lasagne Mojito (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Tento recept som proste MUSELA skúsiť:)! Lákal ma netradičnosťou, a pravdupovediac, nevedela som si dosť reálne predstaviť tie chute...mojito síce poznám, ale takto...:) A výsledok? Proste skvelá chuť ľahkého letného jedla!

3-4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Suroviny:
  2. V mažiari si podrvíme nakrájané limety a mätu, potom pridáme cukor a biely kubánsky rum. Vrchnú špičku z mäty si necháme na ozdobu.
  3. Kuracie prsné rezne pozdĺžne prekrojíme na dva tenšie plátky. Mäso marinujeme pol hodiny v zmesi limetky a mäty cukru a rumu.
  4. Vrchné lístky mäty namočíme v limetkovej šťave a obalíme cukrom. Necháme uschnúť.
  5. Uvaríme lasagne. Scedíme a zalejeme studenou vodou, aby sa navzájom neprilepili. Môžeme ich aj vybrať a jednu po druhej potrieť olivovým olejom, potom sa nezlepia.
  6. Na panvicu dáme olivový olej, a mäso vybrané z marinády na ňom opečieme. Nie dlho, aby príliš nevyschlo, len pár minút z oboch strán, aby vo vnútri zostalo ešte šťavnaté.
  7. Mäso vyberieme z panvice, a vylejeme tam marinádu. Pridáme maslo a necháme pár minútiek povariť, kým sa šťava nespojí.
  8. Odstavíme, precedíme na opečené mäso.
  9. Na tanier kladieme striedavo lasagne, mäso, a prelejeme šťavou. Navrch uložíme cukrovú mätu a podávame.