Ostriež nílsky na prírodno s cibuľkou
Autor receptu: ivka3
mali sme chuť na rybu, pre zmenu som kúpila ostrieža nílskeho - prvý krát, ale určite nie posledný :-)
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme zemiaky, nakrájame a dáme ich variť, osolíme. Po uvarení scedíme, pridáme kúsok masla a petržlenovú vňať (najlepšie čerstvú, ja som mala len sušenú).
- Kým sa zemiaky varia, dáme si na panvicu olej a maslo (alebo len maslo), ostrieža umyjeme, prekrojíme na menšie filety, osolíme, okoreníme a vysmažíme z oboch strán.
- Po vytiahnutí hotovej ryby z panvice, vhodíme do výpeku nakrájanú cibuľu, pridáme kvapku sójovej omáčky Tamari a osmažíme. Ozdobíme ňou rybu na tanieri a môžeme podávať. Dobrú chuť!