Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Na Vareche je uz viacej receptov ako pripravit tuto chutnu cast hovadzieho masa. U mna uz zacina coraz viacej prac vonku a tak hladam recepty kde musim stat co najmenej pri sporaku. V tomto recepte sa maso dusi v rure pomaly so zeleninou, jacmenom a zemiakmi.

4-6
porcie
20 minút
príprava
180 minút
na 150 °C

Postup

  1. Osso Bucco som umyla a vysusila papierovou utierkou. Maso som potom obalila v muke rozmiesanej s cervenou paprikou a mletym korenim.
  2. Obalene maso som opiekla z obidvoch stran na rozohriatom oleji. Ten vacsi kus vyzera ze je spaleny. To je ale tien, lebo sa stocil.
  3. Opecene maso som odlozila do misky. Na oleji kde som opekala maso som na slabom ohni poprazila cibulu nakrajanu na vacsie mesiaciky. Ked uz bola cibula oprazena pridala som worcerstersku omacku.
  4. K cibuli som pridala pokrajanu ocistenu mrkvu. Mrkvu som este poprazila s cibulou.
  5. Ked bola mrkva oprazena dala som naspat do hrnca maso, paradajkovy pretlak a oplachnuty jacmen.
  6. Jacmen na pouzitie v kuchyni je tu dostat kupit pod nazvom Pearl Barley. Je tu oblubeny, pouziva sa hlavne do polievok.
  7. Maso som zaliala cervenym vinom a vodou. Vsetko som posolila, okorenila a pridala som dva bobkove listy a vetvicku citronoveho tymianu. Hrniec som prikryla a dala som ho do vyhriatej rury 150 C.
  8. Maso sa takto dusilo 2 hodiny. Po dvoch hodinach som k masu pridala ocistene pokrajane zemiaky. Zemiaky som sa snazila nakrajat na podobnu velkost ako bola nakrajana mrkva.
  9. Zemiaky som premiesala s masom. Hrniec som prikryla a dala som ho naspat do rury na dalsiu hodinu. Hotove jedlo som posypala posekanou petrzlenovou vnatkou. Ja som maso dusila v rure, nemala som starosti, ze sa mi nieco pripali. Moze sa to robit aj na sporaku, vtedy ale treba na to dohliadat a obcas premiesavat. Jacmen sa rozvaril, bol makky a daval jedlu prijemnu chut.