Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme muškátovým
kvetom a formujeme knedličky s oškvarkovou plnkou. Varíme v osolenej vode asi 15 minút.
- Oškvarková plnka: oškvarky posekáme, pridáme mäkké maslo, cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Formujeme malé guľôčky, ktoré dáme do mrazničky zamrznúť, aby sa lepšie točili so zemiakovým cestom.
- Kyslú kapustu uvaríme s opraženou slaninou a rascou a mierne zahustíme. Podávame s rascovou výpekovou omáčkou, guľky posypeme nasekanou pažítkou.
|