Recept je z tradičných sladučkých osích hniezd, ale na požiadanie mojich oslávencov Vodnárov som pripravila slanú verziu v dvojakom prevedení. Možno sa aj Vám Zobraziť celý popisRecept je z tradičných sladučkých osích hniezd, ale na požiadanie mojich oslávencov Vodnárov som pripravila slanú verziu v dvojakom prevedení. Možno sa aj Vám bude niekedy hodiť...
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Kysnuté cesto: | |
| 1000 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 dl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kocka- 42g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 dl | 
                                                             | 
                                                    
| 3 dl vlažné | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 200 g - Hera | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| Príchuť do plnky 1.: | |
| 2-4 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| - tymián, šalvia, rasca | 
                                                             | 
                                                    
| Príchuť do plnky 2.: | |
| 1 hrsť | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na poliatie: | |
| horúce so soľou | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zo surovín na kysnuté cesto pripravíme obvyklým spôsobom vláčne cesto, mlieko pridávame podľa potreby, necháme dobre nakysnúť.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Zatiaľ si pripravíme plnku: syr nastrúhame a zmiešame s maslom a soľou, rozdelíme na dve časti. (Robila som dve rôzne slané príchute, lebo niektorí nemusia cesnak.)
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Vykysnuté cesto rozdelíme tiež na dve časti, rozvaľkáme na tenký plát, natrieme jednou časťou plnky, posypeme orechami opraženými na troche oleja so soľou a zrolujeme.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Do druhej časti pridáme mletú červenú papriku, trochu štipľavej papriky, prelisovaný cesnak, sušený tymián a šalviu a trochu drvenej rasce. Všetko dobre zmiešame a natrieme na druhý vyvaľkaný plát, potom zrolujeme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Roládky krájame asi na 1,5cm široké kúsky, kladieme na pech vystlaný papierom na pečenie a necháme trochu podkysnúť...asi takto....
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Pečieme asi 20minút, potom plech vyberieme z rúry, na každé hniezdo nalejeme lyžicu horúceho mlieka, do ktorého sme dali trochu soli. Plech vložíme späť do rúry a ešte 3-4 minúty zapečieme.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu