Osie hniezda trochu inak (fotorecept)
Autor receptu: garanco
Recept je z tradičných sladučkých osích hniezd, ale na požiadanie mojich oslávencov Vodnárov som pripravila slanú verziu v dvojakom prevedení. Možno sa aj Vám bude niekedy hodiť...
40 minút príprava |
20+4 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín na kysnuté cesto pripravíme obvyklým spôsobom vláčne cesto, mlieko pridávame podľa potreby, necháme dobre nakysnúť.
- Zatiaľ si pripravíme plnku: syr nastrúhame a zmiešame s maslom a soľou, rozdelíme na dve časti. (Robila som dve rôzne slané príchute, lebo niektorí nemusia cesnak.)
- Vykysnuté cesto rozdelíme tiež na dve časti, rozvaľkáme na tenký plát, natrieme jednou časťou plnky, posypeme orechami opraženými na troche oleja so soľou a zrolujeme.
- Do druhej časti pridáme mletú červenú papriku, trochu štipľavej papriky, prelisovaný cesnak, sušený tymián a šalviu a trochu drvenej rasce. Všetko dobre zmiešame a natrieme na druhý vyvaľkaný plát, potom zrolujeme.
- Roládky krájame asi na 1,5cm široké kúsky, kladieme na pech vystlaný papierom na pečenie a necháme trochu podkysnúť...asi takto....
- Pečieme asi 20minút, potom plech vyberieme z rúry, na každé hniezdo nalejeme lyžicu horúceho mlieka, do ktorého sme dali trochu soli. Plech vložíme späť do rúry a ešte 3-4 minúty zapečieme.