Osie hniezda trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Recept je z tradičných sladučkých osích hniezd, ale na požiadanie mojich oslávencov Vodnárov som pripravila slanú verziu v dvojakom prevedení. Možno sa aj Vám bude niekedy hodiť...

40 minút
príprava
20+4 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na kysnuté cesto pripravíme obvyklým spôsobom vláčne cesto, mlieko pridávame podľa potreby, necháme dobre nakysnúť.
  2. Zatiaľ si pripravíme plnku: syr nastrúhame a zmiešame s maslom a soľou, rozdelíme na dve časti. (Robila som dve rôzne slané príchute, lebo niektorí nemusia cesnak.)
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme tiež na dve časti, rozvaľkáme na tenký plát, natrieme jednou časťou plnky, posypeme orechami opraženými na troche oleja so soľou a zrolujeme.
  4. Do druhej časti pridáme mletú červenú papriku, trochu štipľavej papriky, prelisovaný cesnak, sušený tymián a šalviu a trochu drvenej rasce. Všetko dobre zmiešame a natrieme na druhý vyvaľkaný plát, potom zrolujeme.
  5. Roládky krájame asi na 1,5cm široké kúsky, kladieme na pech vystlaný papierom na pečenie a necháme trochu podkysnúť...asi takto....
  6. Pečieme asi 20minút, potom plech vyberieme z rúry, na každé hniezdo nalejeme lyžicu horúceho mlieka, do ktorého sme dali trochu soli. Plech vložíme späť do rúry a ešte 3-4 minúty zapečieme.