Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom, horkou čokoládou a posypané orechami fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 21. februára 2014
Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom, horkou čokoládou a posypané orechami (fotorecept)
Foto: babkamt

Tento recept ma upútal na MMB , tak som ho vyskúšala. Všetkým nám chutil.Ja som si zmenila množstvo mlieka a množstvo droždia. V recepte Zobraziť celý popisTento recept ma upútal na MMB , tak som ho vyskúšala. Všetkým nám chutil.Ja som si zmenila množstvo mlieka a množstvo droždia. V recepte ho bolo menej mlieka a celá kocka droždia.

15-17 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
275 ml
21 g
2 ks
70 g
70 g
štipka
1 vrecko
Vanilkový puding:
450 g
1 ks
3 PL
Ešte som potrebovala:
50 g
100 g
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Múku so soľou som preosiala. Pridala som do nej aj cukor. Zo 100 ml vlažného mlieka , 21g droždia a 1 čl cukru som spravila kvások. Vo zvyšnom mlieku som rozpustila maslo.Rozmiešala som v ňom aj žľtka.Zarobila som si kysnuté cesto. Ručne som ho vypracovala.Posypala som ho troškou múky a dala som ho kysnúť.

    Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom, horkou čokoládou a posypané orechami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým mi cesto kyslo , spravila som vanilkový puding.Na vrch som dala plátky masla , aby sa mi nevytvorila kožka.

    Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom, horkou čokoládou a posypané orechami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto som rozdelila na polovice. Každé som vyvaľkala, natrela vlažným pudingom.

    Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom, horkou čokoládou a posypané orechami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si horkú čokoládu a struhák.Na pudingovú plnku som nastrúhala horkú čokoládu. Cesto som zvinula do závinu.Závin som nakrájala asi na 1,5 cm kolieska.

    Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom, horkou čokoládou a posypané orechami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ukladala som ich na plech. Na plechu som koláč natrela rozšľahaným vajíčkom a posypala som koláč sekanými vlašskými orechmi.Rúru som vyhriala na 180 °C. Vyšli mi 2 plechy.Kým sa mi rúra vyhriala , koláč pekne nakysol. Piekla som ich 17 minút.

    Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom, horkou čokoládou a posypané orechami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení bolo treba počkať , kým koláč trochu vychladne , aby sa dal konzumovať :-) Takto vyzeral upečený koláčik. Tie orechy na vrchu krásne chrumkali.

    Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom, horkou čokoládou a posypané orechami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu je ešte jeden pohľad na upečené ešte na plechu. Doporučujem vyskúšať.

    Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom, horkou čokoládou a posypané orechami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

katka78
Krásne osie hniezda, tuším pošlem sestre link, nech napečie. Miluje piecť bábovky a rôzne druhy osích hniezd. A ja to budem mať bez roboty :-)
brambora
super, urcite vyskusam... kolko kusov vam asi vyslo? lebo my sme len dvaja + mini stravnik, tak ci dam polovicnu davku alebo celu. :D dakujem.
afataga
neuveritelne ze na MMB si nasla taky dobry rcp :-), chcem sa opytat, ci ten puding nevytekal pri krajani, tie orechy navrchu mozu byt super, ja by som ich uz potom ale necukrila
medovnicek
aj mňa na MMB zaujal, tiež ho chcem vyskúšať, krásne slimáčiky si napiekla
stacy77777
krásne nadýchané cesto,pre môjho syna ako stvorené, to je milovník pudingov...:-)
izabella929
tvoje osie hniezda vyzerajú krásne a určite boli skvelé, lebo vyzerajú veľmi chutne.-)
andiss
Waaau, paradne vyzeraju a este lepsie urcite aj chutia, mnam ako by som si dala...bez vycitiek :-( hehe..musim skusit!
babkamt
@katka78 máš to dobre premyslené :-) Pošleš sestre link , tá osie hniezda upečie a ty ich zješ. Výborná spolupráca.
@brambora určite ti stačí aj z pol dávky , keď ste len dvaja.Jeden závin som stočila po dĺžke a jeden po šírke.Z tohto množstva mi vyšlo asi 42 ks
babkamt
@afataga puding mi nevytekal. Musí byť vychladnutý , taký letný , nie ešte celkom stuhnutý, aby sa dal natrieť na rozvaľkané cesto.Tie orechy navrchu sú výborné. Ocukrila som lem tie , ktoré som fotila na hlavný obrázok.
@medovn íček už som dlhšie nič nepiekla , tak som mala chuť na niečo sladké.Trochu som zmenila niektoré ingrediencie.Na pol kila múky sa mi zdalo mnoho 42 g droždia. Pridala som viac mlieka.
pusta
@babkamt , to je jednoducho nádhera :-)
dala by som si hned
*****ti dávam.
babkamt
@margaretka28 , ďakujem za prejavenú priazeň.
&stacy77777 určite synovi spravíš radosť , keď mu ich upečieš.
@anina , @izabella929 ďakujem.
@andis ja som ich zjedla také teplé asi 3 kusy. Aj sa to hanbím napísať.
@tatranka chutnala som ich veru aj namiesto večere :-)
afataga
dakujem za vysvetlenie a nemusis sa hanbit, ja tiez vzdy aspon jeden zozerem horuci :-) take su najlepsie
kukulienka71
@babkamt ,veľmi pekné osie hniezda so super plnkou,mám rada,ked nie sú suché,a tie chrumkavé orechy,to je bonus:-)kvitujem,že si zmenila pomer surovín,vyskúšam tvoj recept.Dnes som síce piekla mini osie hniezda deťom na maškarný,dala som tvarohové kysnuté cesto so škoricovou plnkou a iné boli s celým makom(tie boli dosť suché)

tvoje sa mi lepšie páčia,ukladám,*****
salinka
@babkamt , od teba už mám v krvi perfektnú bublaninu. A tieto hniezda sa mi tiež veľmi prihovárajú:-) Ďakujem za recept:-)
elixir
Osie hniezdo je moja obľúbená maškrta zo Slovenska, tu som ho v okolitých pekárňach zatiaľ nevidela...niekedy musím vyskúšať upiecť :) Máš ich krásne a je v nich všetko, čo mám rada.
pusta
no definitívne som sa rozhodla, že ich upečiem :-)
nedá mi to, také dobručké to môže byť...
janger
Uz na pohlad strasne pritazlive osie hniezda :-).
babkamt
@salinka som rada, že skúšaš moje recepty.
@elix ír tiež si myslím , že je to dobrá kombinácia : puding , čokoláda a orechy. Vyskúšaj a potom sa ozvi.
babkamt
@pusta zvlášť v tvojom prípade sa teším , že ich vyskúšaš. Ďakujem za uznanie.
@ancicka , @janger teší ma , že ste si pozreli môj recept a hodnotili ste ho kladne :-)
zdenka1009
@babkamt tvoje recepty vždy oceňujem... a prídu mi , ako to robila moja mama...krásne spracované a výsledok na 5 hviezd ...posielam ti :-)
babkamt
@mesiar50 v predchádzajúcom komentári som ti skomolila meno.Prepáč.Písal si mi komentár pod osie hniezda včera o 19,25. Ten mi došiel na mail. No pod komentármi ťa neviem nájsť.Niekde sa stratil.
babkamt
zdenka1009 tvoje vrelé slová ma potešili. Ďakujem za prejavenú priazeň.
eviana
@babkamt , krásne osie hniezda si napiekla so skvelou náplňou, bodli by k rannej káve :) veľmi chválim 5*
afataga
moje obavy sa naplnili, ked som ich krajala, skoro vsetok puding mi vytekal, tak som ich musela tak naplacat na plech, ledva som vybrala take krajsie, ale chutovo su vyborne, to zas o tom potom :-), neviem, kde nastala zrada:

babkamt
@afataga na cesto si natierala puding vlažný ? Ja som kvôli teplote pudingu ešte chvíľu počkala s natieraním. Každú chvíľu som skúšala teplotu. Natierala som tesne pred tým ako stuhol. Keď ti tieto osie hniezda chutia , nabudúce sprav ešte hustejší puding. Napríklad z 1,5 balíčka. Ďakujem za pridané foto.
afataga
ano puding bol skoro studeny, dal sa mi pekne natriet, ale pri krajani sa mi to cele rozpadavalo, asi som mala cesto vyvalkane moc natenko, lebo som robila este aj makovy zavin, skusim ho nechat hrubsie, fakt su vyborne, dala som horku cokoladu s kuskami pomarancovej kory
babkamt
@afataga asi si našla dôvod, prečo sa ti nepodarili k tvojej spokojnosti.Druhá krát nevyvaľkaj cesto úplne na tenko.Horká čokoláda s kúskami pomarančovej kôry prevoňala koláč.
citroen
som rád tomuto receptu.Dnes som ich piekol.Cesto mi vymiesila pekárnička,dobré sa s ním pracuje.Do pudingu som pridal 1PL hrubej múky a celkom dobre sa to rozotieralo aj krájalo.Podľa tvojej rady som cesto vyváľkal na hrubšie a išlo to krásne krájať.Ďakujem a môžem len doporučiť
babkamt
@citroen som rada , že si s receptom spokojný a doporučuješ ho vyskúšať aj ďalším načim členom Varechy :-) Dobrý nápad - to poistenie hustoty pudingu 1 pl hrubej múky.Ďakujem , že si sa mi ozval.
janealli
Minulý týždeň som sa inšpirovala tvojim receptom a piekla som pre prázdninujúce vnúčatá osie hniezda v priebehu týždňa až trikrát, tak im chutili. Cesto som ale robila podľa enerrgizer  varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-pecene-buchty-fotorecep...
pretože som šetrila vajíčkami (sliepky sa rozhodli štrajkovať a len sem-tam sa našiel medzi nimi nejaký štrajkokaz). Puding som robila trošku hustejší, dávala som len 4 dl mlieka na vrecúško pudingu. S pudingom sa veľmi dobre pracovalo, a osie hniezda boli ukážkové a vynikajúco chutili. Srdečná vďaka za inšpiráciu.
babkamt
@janealli som rada , že sa ti podarili ukážkové osie hniezda, ktoré vynikajúco chutili. Dobrý nápad , dať len 4 dcl mlieka na jeden práškový puding.Museli mať naozaj úspech u vnúčat , keď si ich v pribehu jedného týždňa piekla až tri krát :-)
Ten recept od @energizer na pečené buchty tiež robievam. Je to výborný recept. na kysnuté cesto.
Naše sliepky na počudovanie niesli celú zimu, takže mám dosť vajec. Ďakujem , že si sa ozvala. Pekný deň ti prajem.
zdenkaa
@babkamt včera vyskúšané cesto som síce robila iné zo 600 g múky, puding som uvarila zo 450 ml mlieka a 1,5 balíčka vanilkového pudingu aby bol hustejší.Ak môžem poradiť tak pri krájaní som nôž stále potrela olejom kolieska sa pekne oddeľovali. Sú výborné ďakujem.
babkamt
@zdenkaa ďakujem za radu : nôž natrieť olejom , aby sa kolieska dobre oddeľovali. Určite si ju všimnú viacerí. Som rada , že vám chutili.
kurkuma
Práve som dopiekla a sú vynikajúce, podarili sa. Vďaka za recept.
babkamt
@kurkuma ďakujem, za vyskúšanie receptu a za to, že si sa ozvala. Teší ma, že sa ti podarili a bola si s nimi spokojná. Pekný večer ti prajem.
babkamt
@Morenajea (27.4.2016 11:05)
Ahoj, práve som vstala. Z tvojej tácky sa na mňa usmievajú výborné osie hniezda - aspoň jeden by som si dala ku káve. Potešila si ma obrázkom. Ďakujem, že si sa ozvala.
obor123
Včera som ich piekla. Veľmi chutili,ešte dnes na raňajky boli ešte mäkkučké. Mám už od detí objednávku na repete. No to až po sviatkoch. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia