Orechový závin

dorisa - fotkadorisa, 7. decembra 2010
Orechový závin
Foto: dorisa

Orechy sú v našej kuchyni najoblúbenejšie. Mám ich veľa, tak pečiem pod chvíľou,niečo s nimi. Na prípravu koláčov používam univerzálne cesto, ktoré mám od Zobraziť celý popisOrechy sú v našej kuchyni najoblúbenejšie. Mám ich veľa, tak pečiem pod chvíľou,niečo s nimi. Na prípravu koláčov používam univerzálne cesto, ktoré mám od bývalej spolupracovníčky. Nepripravujem ručne, ale v domácej pekárničke- len vymiesenie.

40
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
200 g
500 ml
350 ml
1 ks
3 PL
10 g
2
 štipka
Plnka:
500 g
100 g
2 ks, (škorica2PL)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a miesime ich 20 min. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske , naplníme plnkou podľa vlastného rozhodnutia, závin zvinieme , potrieme rozšlahaným vajcom a dáme piecť do rúry.

Diskusia k receptu

elisticka
orechovniky aj u nas idu najviac su vynikajuce.-))posli kusocek.....
helca103
asi prestanem chodit na varecu takto pozde večer....orechy môžem v každej podobe :-))
serchan
orechovníky to sú moje, a voje vyzerajú perfektne..mňam
pekarik
veľa oleja a droždia do cesta,viac osladiť orechy do plnky,receptura na 3 záviny,rozvaľkané cesto posypať stuhánkou,alebo suchymi orechami
dorisa
@remcula , asi by ti nechutil,lebo vraj je tam vela oleja:(((, ale nie, bol skvelý, to som mala len nafotené, a nepublikované.
marianna76
Milá moja... k tebe by moje deti hneď utekali na prázdniny. Tvoja kuchyňa - super. a tak často aj pečieš... Len škoda, že na pošte berú len balíky do 15 kg.
ejmepb
Oleja nie je veľa, ale ja mám v recepte 1 ks droždie čo je 40 g.
Výborný, ostane dlho vláčny.
dorisa
@ejmepb , @pekarik píše, že aj droždia mám veľa, vidíš, a ty dávaš celú kocku a je to vláčne. Dám nabuduce aj ja celú kocku, dakujem.
jerica
@dorisa máš ich krásne upečené , každý recept na vareche je originál aj Tvoj , mne sa páči ako máš na závinoch popukanú glazúru , vyzerá to ako Bratislavské bajgle,hoci na ne je trochu iná receptúra.:-)
yva1208
zrovinka jsem ho dodělala......je senzační.....vynechala jsem kypřící prášek a místo něho jsem tam dala celou kostku droždí...nemá chybu....MŇAM....
marta5
Robím podľa takého receptu niekoľko rokov a poviem,že lepší nepoznám.Pečiem s takého cesta aj bobaľky,moja nevesta ich robí tiež a vraví,že lepšie nikdy nenapiekla. Kto skúsi,iste bude robiť kysnuté cesto len podľa takého receptu,treba len skúsiť-želám všetko dobré.
dorisa
@marta5 , som takej istej mienky , ako ty. Ďakujem za komentár. Aj ja tebe prajem všetko dobré.
adako848
dnes som piekla tento Tvoj orechovník a je úžasný. ešte som zobrala okoštovať aj babke a tá mi ho pochválila, tak to je už čo povedať!