Orechový závin

Orechový závin
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 7. decembra 2010 17:10Ďalšie jeho recepty

Orechy sú v našej kuchyni najoblúbenejšie. Mám ich veľa, tak pečiem pod chvíľou,niečo s nimi. Na prípravu koláčov používam univerzálne cesto, ktoré mám od bývalej spolupracovníčky. Nepripravujem ručne, ale v domácej pekárničke- len vymiesenie.

Suroviny

40
porcií
30
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny zmiešame a miesime ich 20 min. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske , naplníme plnkou podľa vlastného rozhodnutia, závin zvinieme , potrieme rozšlahaným vajcom a dáme piecť do rúry.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 7. decembra 2010 o 18:27
    orechovniky aj u nas idu najviac su vynikajuce.-))posli kusocek.....


  • helca103, 7. decembra 2010 o 22:06
    asi prestanem chodit na varecu takto pozde večer....orechy môžem v každej podobe :-))


  • serchan, 8. decembra 2010 o 09:22
    orechovníky to sú moje, a voje vyzerajú perfektne..mňam


  • pekarik, 8. decembra 2010 o 10:09
    veľa oleja a droždia do cesta,viac osladiť orechy do plnky,receptura na 3 záviny,rozvaľkané cesto posypať stuhánkou,alebo suchymi orechami


  • remcula, 8. decembra 2010 o 13:28
    Nezůstalo náhodou? :-)))


  • dorisa, 8. decembra 2010 o 13:35
    @remcula , asi by ti nechutil,lebo vraj je tam vela oleja:(((, ale nie, bol skvelý, to som mala len nafotené, a nepublikované.


  • marianna76, 8. decembra 2010 o 17:37
    Milá moja... k tebe by moje deti hneď utekali na prázdniny. Tvoja kuchyňa - super. a tak často aj pečieš... Len škoda, že na pošte berú len balíky do 15 kg.


  • dorisa, 8. decembra 2010 o 19:04
    @mariaanna76 , zasmiala som sa, a ďakujem za uznanie.


  • ejmepb, 8. decembra 2010 o 21:53
    Oleja nie je veľa, ale ja mám v recepte 1 ks droždie čo je 40 g.
    Výborný, ostane dlho vláčny.


  • dorisa, 8. decembra 2010 o 22:02
    @ejmepb , @pekarik píše, že aj droždia mám veľa, vidíš, a ty dávaš celú kocku a je to vláčne. Dám nabuduce aj ja celú kocku, dakujem.


  • jerica, 18. februára 2011 o 14:29
    @dorisa máš ich krásne upečené , každý recept na vareche je originál aj Tvoj , mne sa páči ako máš na závinoch popukanú glazúru , vyzerá to ako Bratislavské bajgle,hoci na ne je trochu iná receptúra.:-)


  • yva1208, 18. marca 2011 o 10:04
    zrovinka jsem ho dodělala......je senzační.....vynechala jsem kypřící prášek a místo něho jsem tam dala celou kostku droždí...nemá chybu....MŇAM....


  • marta5, 6. decembra 2011 o 19:27
    Robím podľa takého receptu niekoľko rokov a poviem,že lepší nepoznám.Pečiem s takého cesta aj bobaľky,moja nevesta ich robí tiež a vraví,že lepšie nikdy nenapiekla. Kto skúsi,iste bude robiť kysnuté cesto len podľa takého receptu,treba len skúsiť-želám všetko dobré.


  • dorisa, 6. decembra 2011 o 22:30
    @marta5 , som takej istej mienky , ako ty. Ďakujem za komentár. Aj ja tebe prajem všetko dobré.


  • adako848, 14. júla 2012 o 18:10
    dnes som piekla tento Tvoj orechovník a je úžasný. ešte som zobrala okoštovať aj babke a tá mi ho pochválila, tak to je už čo povedať!


  • dorisa, 14. júla 2012 o 22:17
    @adako848 , som rada, že chutilo, pozdravujem babku:) a ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist