Orechové rezy alebo pokračovanie Jánskeho pečenia

sonulienka - fotkasonulienka, 27. júna 2016

No a tu je môj ďalší recept, možno sa Vám bude pozdávať. Ešte pridám jeden a je komplet.

60 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

2 PL
7 PL
7 ks
5 PL
Plnka:
400 g
2 ks
2 ks
4 PL
1 ČL
1/2 l




Postup

  1. 1

    Najprv si upečieme piškótu a tu je postup - rozdelíme si žĺtky od bielkov. Bielky si vyšľaháme do tuha, potom pridáme cukor a znovu vyšľaháme do tuh,a keď to máme pridáme žĺtky, zašľaháme a nakoniec pridáme múku pomiešanú s orechmi a PDP. Pridávam sem preto, aby ste sa nemuseli hrabať v mojich receptoch. Takto som piekla aj ten prvý koláčik, čo som teraz sem pridala a takto aj ďalšiu piškótu, ktorú sem pridám. Tá prvá bola len čistá piškóta, táto je orechová a nakoniec bude kakaová.
    Keď máme cesto vyšľahané a rozmiešané, vylejeme na plech, ktorý sme vystlali pečiacim papierom a dáme piecť do rúry na 20 minút na 175 stupňov. Ale to si už sledujte podľa seba. Teraz nasleduje krém.
    Uvaríme si 2 zlaté klasy ,1/2 l vody a vanilkový cukor. Keď je uvarený, častejšie si ho miešajte, aby sa Vám neurobila kôra alebo nezhrčkavel. Alebo si ho zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť alebo len tak aby bol vlažný. Zatiaľ si vyšľahajte maslo a kryštálový cukor do peny. Keď je kaša vychladnutá, postupne pridávajte k maslovej pene a dobre šľahajte. Ak chcete, nakoniec si pridajte kvapku rumu, ak nie, nemusíte.
    Keď sa nám piškóta upečie, necháme ju vychladnúť a po dĺžke prekrojíme, naplníme vanilkovým krémom aj na vrch a okolo a posypeme orechami. Krém Vám ešte ostane, ale ja pridám ešte jeden zákusok, kde som minula všetok krém. Necháte v chladničke stuhnúť je výborný....

    Orechové rezy alebo pokračovanie Jánskeho pečenia - obrázok 1
  2. 2

    No a ešte dozdobíme na vrch podľa seba a môžeme koštovať.

    Orechové rezy alebo pokračovanie Jánskeho pečenia - obrázok 2
  3. 3

    Takto vyzerá prekrojený - naplnený a posypaný orechami.

    Orechové rezy alebo pokračovanie Jánskeho pečenia - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Krásné ořechové řezy a plnky bohatě! Sonulienka, ty dáváš do máslového krému krystalový cukr?! To vidím prvně. Nedělám v másle paseku?!
sonulienka
@Haji ďakujem takto som našla tento vanilkový krém a je fakt výborný teraz som krém nefotila ale keď som piekla tortu som odfotila prikladám link tam je krém aby si videla je krásny nadýchaný a výborný nič kr.cukor zlé neurobil v masle tu je link kde nájdeš foto krému -  varecha.pravda.sk/recepty/moja-dalsia-torta-alebo-torty-/...
ale tu je krém celá dávka teraz som robila polovičnú dávku a vyšlo mi na orechový aj na kakaový zákusok.
1x haji
eviana
Nádherné orechové rezy, veru by som zo jeden zo dva zahryzla k poobedňajšej káve, milujem orechové :) 5*
mesiar50
Mne sa tvoje rezy páčia a okrem toho orechy zbožňujem.Ku káve ako ,,stvorené".Šikulka si,či už robíš slané a či sladké.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
haji
@Sonulienka (27.6.2016 21:27)
Jsi zlatá, mě by fakt nikdy nenapadlo, že i do máslového krému se může dát krystalový cukr, určitě tvůj recept vyzkouším. Jeden se pořád učí a "čumí na drát" co všechno je možné. haha Díky moc za nové poznání!! Mávám!!
atina47
Sonulienka, prosla jsem vsechny Tvoje recepty, az na par vyjimek bych vsechno zkousela, ale zatim muzu jen dietne polknout, skoda.
sonulienka
@Atina47 to ma teší, že sa Ti moje recepty páčia. Ja robím či už pečiem alebo varím len jednoduché veci čo nezaberajú moc času. Niektoré síce možno aj ale rada sa pohrám. Ďakujem. a dúfam, že čoskoro budeš môcť aj takéto nie len dietne. Držím palce.
marienka44
@Sonulienka (29.6.2016 15:48)

Na obrázku vyzerá zálusok výborne, len nie som si istá, či tak veľa a nahrubo natreté cesto krémom je chutné. Nevyteká plnka pri plnení von na strany?
sonulienka
@Marienka44 táto plnka je výborná a naozaj nevyteká je maslová a maslo stuhne. Určite v tomto teple keď by si ho nedala do chladničky by zmäkla ale ja som podávala každému na tanierik ako vidíš na obrázku a zbytok som dala do chladničky. A ako píšem je výborná nie príkra, že by to vadilo koľko je jej. Dávala som ju aj na tortu a tam treba dať plnku nemôžu byť len korpusy a torta cestovala do Košíc a prežila aj cestu a tiež im chutila. Skús uvidíš a potom mi napíš Tvoj názor či Ti chutila. Ja som už skúšala dosť vanilkových plniek ale táto vyhrala. Prajem Ti krásny deň a pozdravujem do Hlohovca.