Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici fotorecept

sracz - fotkasracz, 21. júna 2012
Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept)
Foto: sracz

Nádherné spomienky na detstvo. Všetky oslavy narodenín, menín, sviatky, či uctenie návštevy, si nedokážem predstaviť bez tohoto slávneho šperku mojich predkov po praslici; Zobraziť celý popisNádherné spomienky na detstvo. Všetky oslavy narodenín, menín, sviatky, či uctenie návštevy, si nedokážem predstaviť bez tohoto slávneho šperku mojich predkov po praslici; rcp si moja mamka pribalila do výbavy. Generácie ho vylepšovali a aj ja som doň pridal svoje chute. Žiaľ, mamke som ju už nestihol upiecť, aj keď za jej krátky pobyt na tomto svete, som jej pomáhal, aspoň miešať. Moje krajšie JA trpí osteoartritídou a tak aj pečenie ostalo na mňa. Ale nesťažujem sa, robím to zo srdca rád!

16
porcií
77 minút
príprava
21 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
6 ks čerstvé
štipka g
160 g
180 g (trstinový)
1 ML
150 g (vlašské a mandle) strúhaných
3 PL
3 PL čerstvé prevarené vlažné
štipka g
Krém:
200 g čerstvé
200 g
500 ml čerstvé
2 PL čerstvé
štipka g
5 PL
3 vrecúško
1 PL
1/48 balenie/g
1 PL
2 PL
333 ml
50 g




Postup

  1. 1

    u mňa začína hneď ráno (ešte v nočnom úbore a s „kapravými“ očami), keď z chladničky vyberiem 6 vajíčok, 200 g pokrájaného masla a 160 g PHM (polohrubej múky), ktoré tak na dve hodinky nechám „nadýchať sa kuchyňského ozónu“! Až potom nasleduje ranná hygiena, oblečenie sa, príprava raňajok, vlastné raňajky a vychystanie mojej najsamkrajšejšej ½ do práce. Doma je ticho, kľud a mier, nikto široko- ďaleko, kto by ma kontroloval, opravoval, dirigoval a inak „seký (í ?) roval“ a "podžuboval", alebo prekážal mi v mojich aktivitách. Velím si sám, načisto samučičký sám! Pripravím si zostavu pre „korpus“ (v plastovom sitku je PHM, štipka soli a prdop). Tentoraz použijem kombináciu mandlí a vlašských orechov (pôvodný rcp je iba s vlašskými), ale už som piekol aj s inými (lieskové, para, pistácie, makadámie v zmesi s vlašskými) – to už záleží iba na Vašej chuti a možnostiach.

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravím kuchyňský robot a zástup ingrediencií na „korpus“ v poradí, ako budú vstupovať do technologického postupu, t. j. 6 bielkov so štipkou sódy bicarbóny v pyrexovej miske robota, kryštálový cukor, žĺtka, PHM s prdop_om a štipkou soli, mlieko, ololej a 120 g strúhaných orechov (zvyšok je na obsýpanie hotového ZBLANT_u). Bol som nútený urobiť niekoľko zmien pri pečení cesta, pretože pracujem na cudzom ihrisku, kde naše – slovenské – ingrediencie ťažko „splašíte“! Zo 6 čistých vajíčkových bielkov (po vybratí z chladničky som ich nechal ~ 120´ na stole „ohriať sa“) a štipky sódy bicarbóny (Baking Soda) – som v pyrexovej miske pri max. otáčkach vyšľahal tuhý sneh, do ktorého – pri ½ otáčkach – som postupne pridával a „všľahával“ 180 g jemného kryštálového cukru, 6 žĺtkov, 160 g polohrubej preosiatej múky s „izbovou teplotou“, 1 M(mocca)L prdopu, štipku soli, 3 PL mlieka, 3 PL ololeja a na záver, pri ¼ otáčkach, 150 g zmesi mletých mandlí a vlašských orechov (tento technologický postup ma naučila pani Drahuška, manželka môjho diplomanta z roku 1980 Ing. Ladislava Šranka a mám ho dobre odskúšaný – ak robím roládu, olej nahradím horúcou vodou).

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na pečenie som použil dve okrúhle teflónové formy s Ø 250 mm, do ktorých som rovnomerne rozdelil tekuté cesto a upiekol ho v elektrickej rúre pri 180 oC (350 oF). Po 21` som pohľadom a špáradlom skontroloval hotový polotovar „korpusu“. Nebolo potrebné dopiekať. Nechal som ho vychladnúť.

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    než sa „korpus“ upiekol pripravil som varenú časť krému (plnky) - 500 ml čerstvého mlieka, 2 PL masla, 1 PL vanilkového extraktu, 3 vrecúška vanilkového cukru, 48 g pistáciového pudingu v prášku a 5 zarovnaných PL detskej krupice uvariť a pri priebežnom miešaní vo „vodnom kúpeli“ nechať vychladnúť. Vymiešal maslovú časť krému – 200 g mäkkého masla a 200 g práškového cukru (pride čas aj na kakao).

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vychladnutú varenú časť krému som postupným pridávaním zmiešal s maslovou a 1 veľkou PL mandľového extraktu, do jednoliatej konzistencie.

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    korpusy som rozrezal a získal tak štyri disky

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na disk č. 1 som rozotrel brusnicomalinočučoriedkový džem a 1/5 bieleho krému a prikryl ho diskom č. 2; s diskami č. 3 a č. 4 som postupoval rovnako.

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zostávajúce 3/5 krému som zmiešal s 2 PL holandského kakaa

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na spojené disky 1_2 som rozotrel brusnicomalinočučoriedkový džem a 1/3 kakaového krému a prikryl ho spojenými diskami č. 3_4

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    druhú tretinu kakaového krému som rozotrel po obvode ZBLANT_u, čo robím najsamradšejšie, lebo týmto „zakamuflujem“ všetky nerovnosti a chybičky krásy, vzniklé v priebehu zostavovania ZBLANT_u, rodinného to pokladu zdedeného po praslici, čo vlastne je ZBur BLAšková Narodeninovská Torta. Treťoui tretinou kakaového krému som pokryl povrch ZBLANT_u

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    obsypávanie obvodu ZBLANT_u strúhanou zmesou orechov chce už trošku skúseností a zručnosti, ale moje "útle medvedie labôčky" tento úkon zvládnu hravo.

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ozdobovanie povrchu ZBLANT_u mandľovými lupienkami je už síce zdĺhavý, ale zato samozrejmý akt.

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    nuž a takto vyzerá dielo majstra, ZBLANT s dokončenou ozdobou. Patrím síce medzi prirodzene skromných vybraných jednotlivcov, ale zato rád pochválim aj sám seba

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    na tanierikoch to potom vyzerá takto

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    a keďže moje najsamkrajšejšie a najsamlepšejšie druhé JA oslavovalo VI/18-2012 svoje prekrásne narodeniny, tak som mu tento ZBLANT upiekol a venoval s kyticou a kryštálovou vázou od nás, z nášho ďalekého no nesmierne milovaného prekrásneho domova – zo SLOVENSKA! No što vam budu lyčyty – viete aká bola reakcia a odozva? Ty můj kvítku medový, to se nikdo nedoví ………. ! Servírovanie: bars fajne; podáváme ako rezy hr. 20 a > mm so šľahačkou ku káve, čaju, alebo „ľem tak“. Využitie možností kombinácie džemu s rôznymi druhmi ovocia sa vrelo odporúča.. Do cesta je možné, s rešpektovaním predpísanej gramáže, vmiešať kombináciu viacerých druhov orechov.

    Orechová torta ZBLANT, alebo rodinný rcp, zdedený po praslici (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

marianne69
fúúúha bez debaty kráááásna tortička,ďakujem za podelenie sa rodinného receptu,takéto zdedené po praslici zbieram,ja tortám sice moc neublížim,ale už som skúsila minule podľa @janger a @margaretky ,zožali obe velký úspech tak sa cítim posmelená:-D a túto tvoju musím vyskúšať,nie je poťahova,nemám ich rada,ani zdobiť ich tak neviem a táto je presne podľa môjho gusta,ešte raz srdečná vďaka:-)
mracik9
Krásna tortička, určite aj fantastický chutí a hlavne keď ju piekol chlap,ktorý žije mimo Slovenská a nezabúda na tradície našich materí.Joj jak by teraz ľem tak šekla ku káve.
1947
orechovú tortu aj u nás pekávala mama a ešte aj starká na rôzne príležitosti , ďakujem spomenula som si na to, dnes je práve 3 roky ako sme sa s ňou navždy rozlúčili,recept sa nezachoval, oni to pekávali od oka ale jej chuť cítim až dodnes,
marylan
obdivujem ťa, krásna torta a určite famózna, si veľmi šikovný
janealli
@Sracz tortičkou si mi nabudil všetky chuťové poháriky, ale štýl popisu tých prác ten je "najsamkrajší". Vďaka.
medulienka124
Pane Bože, ten recept je dlllllhýýý! perfektný postup, nafotenie, super!krásna a určite aj výborná torta, ide do mojej /novej/ KK
anajka
Súhlasím s janealli, klobúk dole a tie krásne tanieriky.... niet čo dodať.
izabella929
úžasná torta.)teeeda, ak si to piekol sám ,klobúk dolu.-))))perfektné....a blahoželanie letí k narodkám, s prianím veľa dobreho zdravíčka, šťastíčka a lásky.-)))nech sa Ti v ďalšom živote vždy darí.-))
vierik
Pán cukrár si zaslúži 1 ***,tá musela byť dobrá...


kucharka100
@Sracz teda obdivujem chlapa, ktorý vie a veľmi rád pečie. Tvoj recept som si uložila, ďakujem ti zaň. Tak nádherne opisuješ postup k tomu krásne fotky...to nemá chybu, Všetky tvoje recepty som už prelúskala a ako inak aj uložila. Si chodiaca inšpirácia a dobrý manžel...prajem ti pri príležitosti tvojich narodenín veľa zdravia, šťastia a lásky, ktorú rozdávaš priehrštím. Pekný dník želám.
smorko
Mňam,krásna tortička,klobúk dole pred Tvojou šikovnosťou.
bahadur
szracz-ten postup-popis to je neskutečná špica.Bude to už 40 let když jsem svou tu lepší půlku -nebo polovičku,ukecal na brňák(na Slovensku spíš známý jako krútená torta)Já myslím,že mi dodnes v duchu nadává(Ona se nepřizná).Totiž jak říka já to neznám já to neumím,ale je to prostě špica.Pane kolego za ten recept a vše co kolem něho je Díky.
mariaklara
Tento tvoj výtvor si zaslúži 1***, staré osvedčené recepty sú naj.....
korbacik
Fantázia!!!! Krásny, zrozumiteľný opis, nádherné naaranžovanie, vidieť, že si to robil s láskou.
Ale aj tak ma najviac dojalo to, že tortička bola pečená manželke k sviatku. To sa len tak nevidí!
Apropo, všetko najlepšie, p. lepšia polovička:)
dajanca
Šťastná to žena... Je obdivuhodné, čo všetko pre ňu s láskou a z lásky robíš... :-)
pivonka
Torta sa i veľmi páči, lebo orechové ľúbim, ale najviac sa mi páči, že to robíš zo srdca rád. Úprimné blahoželanie šťastnej polovičke.
micca
Si frajer takuto tortu urobit mas zlate rucicky.Slovak sa nezaprie,sme pacovity narod ale ako chlap klobuk dolu.Stastna to zena.Vela uspechov a vela vela zdravia
joel
tak to je Ono,čo už dávno hľadam, orechová torta a výborný krem, vyskúšame na Jana. Som veľmi rád, že vychodniar v Amerike pečie takú fantastickú slovenskú tortu. Ďakujem a blahoželam.
3sandra3
úplne úžasná torta- najsamkrásnejšia a najsamlepšia- ako ty hovoríš... ale veeeľmi , veeeľmi sa mi páči ten opis celej procedúry aj s osobným feelingom... A záverečná fotka je fakt prekrásna. Kytica, váza, obrus, torta - v tom je cítiť celkový dojem práce a vzájomnej lásky.
pupavciatko
samozrejme oceňujem tortičku, veď Varecha je o varení a pečení, ale nie v druhom rade oceňujem to všetko okolo...ako si to celé popísal a akým úžastným spôsobom... so štipkou kvalitného humoru a ocenenie si zaslúži dôvod upečenia tejto mlsnoty - narodky najsamkrajšejšieho a najsamlepšejšieho druhého TEBA ...
tatranka
Vtipný,milý komentár,tak ako vždy k tvojmu receptu.Krásny foto-postup,pečené s láskou a veľkou chuťou,naviac rodinný recept.No je možné ešte viac sa podeliť na stránke Varechy,ako si to urobil ty?Tiež máme radi orechovú tortu a ak je oslava,jedine táto tortička je vítaná.Blahoželám k sviatku a želám pohodu v rodine a zdravie jubilantovi.
cistinka
Ferry krásne napísané...od teba milé....recept si uložím a určite vyskúšam. Zdravím do Iowy :-))
margaretka28
Parádna tortička,recept sa mi veľmi páči a preto že strašne rada pečiem,recept si odkladám a vyskúšam.:-)
tetrisss
Vidno, ze je to poctivy kolac, tie su najsamlepsie :). Pekne popisane, nafotene, dobre to vyzera a kde je kusok na okostovanie?
sovka62
Feri, v prvom rade blahoželám manželke k narodeninám a k dobrému výberu manžela. Ak nerátam profesionálnych cukrárov, tuším okrem teba poznám len jedného chlapa (môj synovec), ktorý je ochotný pustiť sa do pečenia torty a to som už na tomto svete všelikoho stretla. Veľmi pekný a vtipný popis, ale to sú tvoje vždy. Páči sa mi krém s detskou krupicou, tá chuť musí byť veľmi dobrá. Ukladám a ďakujem.
akeber
zo srdca uvarené , zo srdca upečené no proste na 1 * , receptík som uložila
aroooo
Krásna tortička aj recept, orechovú som nejedla ani nepamätám kedy, je moje" numero uno".Veľmi by ma však zaujímalo, keď ako píšeš si všetkých z domu "vyprášil" aby nerušili....ako si stvoril fotku v bode 11 -obsypávanie bokov, lebo 2 ruky sú na obrázku/aj keď ľavá sa mi zdá ženská/ máš tretiu náhradnú????Ja som pridala len 1 fotorecept/jeden mám nafotený, nie je času ho dať sem/ a robilo mi problém aj miešať a súčasne aj fotiť, tak chlape raď...
alexola
pekná práca! mňa by ešte zaujímalo, ako vznikla fotka v bode č. 11, keď v blízkosti nebol nikto, kto by "ma kontroloval, opravoval, dirigoval a inak „seký (í ?) roval“ a "podžuboval", alebo prekážal mi v mojich aktivitách"...? :))
honestka
veru hej,"bars fajne" a pretoze plnka je varena a typicky slovenska nadstavovana, aj by sme si na nej pochutili tiez.
a napucanu detsku krupicu ja pouzivam aj do kremeskovej plnky- urobi to krem fajnovejsim.
elisticka
waau dobrotka !!! vynikajuca torticka to sa musel kazdy oblizovat ....uz je ulozena na oslavy:-))
sonulienka
Myslím, že ja už ani nemám čo dodať po toľkej chvále len, že manželke blahoželam a za tortičku 1***********. Ďakujem za recept už je v KK.
valeri
Predovšetkým blahoželám manželke k sviatku. Krásna torta ale inakšia ani nemôže byť, keď je pripravovaná z lásky.
sonulienka
Myslím, že ja už ani nemám čo dodať po toľkej chvále len, že manželke blahoželam a za tortičku 1***********. Ďakujem za recept už je v KK.
sracz
Veľmi pekne ďakujem Vám všetkým moji vážení a milí – Varešky, Vareškári a Vareškárčiatka – za nádherné komentáre k Našemu ZBLANT_u. Veľmi ma tešia všetky Vaše milé slová uznania, pochvaly, obdivov, prekvapení, odporúčaní i otázok. Dojímavé sú aj Vaše blahoželania mojej najsamkrajšejšej, najsamlepšejšej a najľúbeznejšejšej pani! Buď Vám všetkým zo srdiečok veľké ĎAKUJEMe! Veľmi si to vážime! Ľúbime Vás a aj my Vám všetkým, bez rozdielu rás, národností, vierovyznania, veku, pohlavia, hmotnostných a výškových kategórií, žičíme iba dobro, lásku, šťastie, spokojné dni v okruhu Vašich najmilších, ako aj vždy hrejivé Slnko nad Vašimi hlávkami a priazeň všetkých dobrých, usmievavých ľudí našej spoločnej mamky Zeme.
Nie, to nie, ja ani zďaleka nie som cukrár, to sa už radšej hlásim k funkcii pokročilý kuchár amatér. K pečeniu som iba pričuchol vďaka mojim nebohým, mamke Aňuci a hlavne babičke Lady Ann, ktorá na nás, smarkatých kotňakov a mačatá kapravé, mala viac času. Je to presne tak, ako je zvykom vravievať na Morave (kde som prežil jedenásť prenádherných mladých liet) a v Čechách: “Nouze naučila Dalibora housti”! Aj mňa k fušovaniu do pečenia koláčov, zákuskov a tort priviedla núdza a hlavne maškrtnosť. Moja milá mamnželka Mária Constane má vekom i chorobami strašne pokrivené a zdeformované kĺby prstov rúk a tak sme si funkcie v kuchyni i v starostlivosti o domácnosť vymenili. A ja doslova milujem jej pohľady, keď niečo dobre urobím a dobré navarím, či napečiem. Tak prečo by som aj nenapiekol, keď odmena je mnohostranne presladká! Takže 1+1 = som ješitný a vypočítavý egoista!
Ale nie soma ž taký dokonalý, ako ma zvyknete chváliť. Zdanie klame! Ojojóóóóój! Čo som ja všetko vyviedol a napáchal. Už dávnejšie sa snažím, inšpirovaný a posmelený Vašimi príspevkami a príbehmi (Sovka62, Čistinka, Stefanm, Hubatá, …….), napísať priznanie vo forme spovede aj o mojich vylomeninách, karambóloch a prehreškoch. Ale už druhý rok zápasíme so zdravotnými, technickými i pracovnými problémami. Veď to viete aj Vy, každý dom má svoj kríž! Ako je zvykom hovoriť v mojich rodných Košiciach: “Na segéňa aj budar spadne”, alebo všeobecne u nás na vihodze: “Furt ten plače, kemu chiža hori”! Ale ja sa postupne budem po a vylepšovať. To sľubujem a napíšem!
Jóóój a ešte k obr. č. 11 (@aroooo & @alexola ) – sú to naozaj moje ruky, veľkostný nepomer je zapríčinený chybou objektívu, odfotil ma náš sused, minulý rok sa im na rodil prvý potomok a aj na jeho krstiny som im napiekol Náš ZBLANT. Zožal neskutočný úspech a obdiv ich celej iowskej famílie.
Takže ešte “krát” srdečné ĎAKUJEM za komenty, prajem same dobro a teším sa na “dozdziveňa”, s pozdravom “Kuchyni Zdar a Sláva a Vareche zvlášť”!
1x karen
hubata
Mne tento recept pripomína tortu mojej mamy, ktorú nám ako malým pekávala na sviatky pod názvom "vodová torta s orechami". Vidím ako 3 detské ukazováky vylizujú krém a netrpezlivo čakáme "kedy to už bude!". Máš ju krásnu, vysokú, očaril ma vtipný fotokomentár a vôbec celkový dojem je na vysokej úrovni. Domáce, je len domáce a musela byť výborná!
Blahoželám manželke nielen k narodeninám, ale aj k šikovnému Slovákovi, želám veľa zdravia a nech sa vám celej rodine darí v ďalekej Iowe.
marijanka712
@sracz z východu hneď pri tvojom niku som si pomyslela, že si sa musle líznuť Košíc nemýlila som sa , preštudovala som si aj tvoj recept je to doslova umenie, krásne sa ti tortička vydarila si fakt už zručný a šikovný šrás keď to takto zvládaš , tvoja práca , popis a recept iste stojí za to , aby som si ho odskúšala.... tvoj výsledok je na 1***** pači sa mi, že tak krásne si vážiš a staráš o tú tvoju krajšiu polovičku pozdravujem ju a doporučujem jej , aby do svojho jedálnička zaradila surovú cviklu buď tak ako som ju doporučila, alebo v šalátoch trocha pomáha pri odpuchnutí klbov mne aj proti bolesti , ale ju už ani nevyradujem stala sa mojou súčasťou života.
palokuchki
Manzelke prajem vsetko najlepsie k narodeninam. Od teba dostala krasny darcek. Si velmi starostlivy a pozorny manzel. Velmi pekne a zaujimavo si popisal cely recept.
frezia68
Fí í í í ha ! Tak trocha neskôr,ale zo srdca všetko najlepšie k narodeninovým oslavám ! Krásne opísaný postup,výsledný produkt nezaostáva za opisom práce,ale bolo tu už veľa chvály a niet,čo dodať.Len to,že ukladám do KK a príležitostne vyskúšam :-)))
zuzik01
ta to vera paradna torta... lem mi je podozrive, ze u Iowe mace aj polohrubu muku bo tu na Cypre neznaju co to...
babidka
Ferku naš , ta ši mi dal! Nebudzem mac spaňa pre totu krasnu tortu ! /to lem čista zavisc zo mne hutori / bo lem budzem rozdumovac , ze mne še taka šumna určite nezadari :-) Keby ľem šumna , ta určite aj bars´dobra ...tak šicko najsamdobre tvojej drahej polovičke neľem ku sviatku aľe aj ku takomu šikovnomu chlopovi !:-)
danda3
Úžasná tortička, perfektný postup, som sa veru nasmiala, keď budem mať príležitosť, určite vyskúšam!☺
cica2
tak to klobúk dole!!!! @sracz spravil si krásnu tortičku, perfektne opísal recept, som sa tiež pobavila :-DD... a Tvojej manželke dodatočne prajem všetko najlepšie k narodeninám! :-) Verím že ju tortička milo potešila, je to úžasný pocit, tiež som to zažila, keď mi aj môj manžel k meninám upiekol tortu, ešte teraz som z toho očarená :-D.....a krásne fotky a okrem torty, aj kvietky sú nádherné!:-))
kuchticka
@ferinko , ja som teraz citala tvoj peknyyyyyyyy recept na Zblant a ulozila do KK. Dodatocne gratulujem tvoj naj, naj k jej narodeninam. inak mas odomna odkaz v rubrike na diskuziach.
zdezda
klobuk dolu, si pasaaaak, s makcenom na s :))))))
neposed
prekrasny receptik popretkavany neskutocnou laskou. Uzasne a dojimave. Blahozelam a dakujem za receptik. Ukladam do specialnej kolonky.
joel
Ja som tu tortu piekol teraz v sobotu, ale to nema chybu to je fantazia, ta to kamarat naš še nenadarmo hvari, že to su chlapci vychodňare jak hadzi. pozdravujem Ťa.
babucenka
no šracko môj milý, aj ja som z Košíc, tha ľem teľo z mojej strany-bars fajny recept na tortičku, vyprobujem,papáááá z východu
sracz
Ďakujem za konštruktívnu otázku @ada126 - pistáciový puding v prášku patrí do bodu ad 4.) - je to vidieť aj podľa farby príslušného obr. Už aj to tam idem dopísať! Sorry, platí aj za môj strieborom posypaný vlas! -:)))
havino
mne tu unikol tento rodinný skvost? bez dychu a s úsmevom na perách som čítala celý postup, pripomenulo mi to detstvo a moju mamu. Orechovú, takú echt orechovo- rumovú tortu piekla každé Vianoce, otec ručne miešal všetko. Ja ešte veru nie,nepiekla som ju, aj ked veľa iného som po nej zdedila. Dodnes je v mojej kuchárskej písanke zapísaná na prvom mieste s menom ,,mamina torta". Si šikovný @sracz. Robíš nám tu na vareche radosť a úsmev na tvári.
havino
saamozrejme, že torta musela byť famózna
ada126
sracz - dakujem krasne za update v recepte, ja som to teda nevedela kde dat, tak som urobila bez toho pudingu, no aj tak bola skvela torticka pre manzela na narodeniny, super :)
eviana
Aj ja veľmi chválim tento Váš rodinný recept milý @sracz , ktorý pokojne môžeš povýšiť medzi rodinné klenoty. Pri najbližšej príležitosti veru vyskúšam podľa Teba tortu zrobiť... veľmi sa mi popačuje, tiež mi pripomenula detstvo ako Táničke, aj keď nie zrovna čas vianočný, bo vtedy sa robievala pre mňa narodeninová zasnežená kokosová :) Ďakujem za usmiate spomienky voňavé :)
kukulienka71
Dlho bola táto torta u mňa v zálohe a veru sa dočkala prípravy, zajtra bude na oslave aj okoštovaná. Takéto rodinné klenoty si zaslúžia byť na výslní častejšie. Nech sa ti darí aj v tomto roku, milý @sracz :-)


2x haji a sracz
sracz
... nádherná práca milá @Kukulienka 71 na ktorej si pochutnáte a určite za ňu získaš zaslúženú pochvalu, odiv, aj potlesk! Blahoželám a bez mučenia priznávam, že mám od pýchy nos vyššie, ako palma na našej záhrade!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia