Orange chicken

Autor receptu: airama

Veľmi chutná verzia kuraťa. Je troška nasládlé, ale chutí veľmi aj môjmu manželovi, ktorý teda sladké veľmi neoblubuje a hlavne je to veľmi jednoduchý recept.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme 1 lyžicu múky a 2 lyžíce škrobovej múčky, obalíme, pridáme vajce a premiešame.
  2. Mäso sprudka na slnečnicovom oleji smažíme dozlatista. Spojené mäso oddelíme. Po opečení mäso dáme na papierový obrúsok.
  3. Na dalšej panvici osmažíme krátko na 2 lyžiciach slnečnicového oleja zázvor, cesnek, kôru z pomaranča (asi sekúnd). Pridáme vymačkanú šťavu z pomarančov i s dužinou.
  4. 1 dl vody premiešame s 1 lyžičkou škrobu a prilejeme do panvice. Zmes zhustne. Za stáleho miešania pridáme 6 lyžíc sójovej omáčky, 4 lyžice trstinového cukru. Necháme prejsť varom, v prípade potreby znovu dochutíme korením. Do zmesi pridáme mäso, obalíme, servírujeme s jasmínovou ryžou.