Opekané chilli tofu s kari pohánkou a cuketou (vegan)

Autor receptu: betazoid

K tomuto receptu som sa dopracovala po obmenách mojej prvej prípravy pohánky. Zeleninku môžete použiť podľa chuti. Ja osobne niekedy dám aj mrkvu alebo nedám baklažán, dokonca ani tofu nemusí byť, pohánka s cuketkou je chutná už sama o sebe. No jednoducho recept - čo chladnička dá. :) Množstvo použitých surovín nechávam na vás, spravte si toto jedlo podľa vlastnej chuti a fantázie. Verím, že toto rýchle, ľahké a zdravé jedlo vám bude chutiť.

25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si pohánku v slanej vode, tak aby konzistenciou pripomínala ryžu. Rozhodne by nemala byť rozvarená na kašu. Pomer pohánky a vody je 1:1,5.
  2. Medzičasom, ako sa varí pohánka, si nakrájame zeleninu na polmesiačiky (v prípade menšej zeleniny, stačia obyčajné krúžky). Tofu si prerežeme na tenšie dva plátky, ktoré ešte narežeme na menšie kúsky.
  3. Keď máme pohánku už uvarenú, tak v suchom woku (alebo na panvici) chvíľku opečieme baklažán. Pridáme cuketu a olivový olej, aby sa nám to nepripálilo. Neskôr cibuľku a stále opekáme, kým nepocítime, že prišiel správny čas na pridanie pohánky. :)
  4. Keď sa nám teda zdá, že zelenina je tak akurát, pridáme pohánku, všetko okoreníme a podľa potreby trochu dosolíme. Všetko spolu ešte opekáme, aby bola pohánka chrumkavejšia a spojili sa všetky chute.
  5. Tofu kúsky opečieme samostatne na olivovom oleji do zlatista.
  6. A môžeme podávať! :)