Opečené plnené palacinky naslano
Autor receptu: kukulienka71
Ak by sa použili tortilly, dostali by sme quesadilly, obúbené mexické jedlo. Táto variácia
s palacinkami ma zaujala na stránke mladej Rusky Ally.
5 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Klasickým spôsobom upečieme asi päť palaciniek. Cesto som robila z jedného vajca, štipky soli, priliala som mlieko cca 2dcl. Postupne som pridávala hladkú múku, aby som dostala správnu hustotu. Po odstátí a následnom zhustnutí som ho doriedila perlivou vodou. Upiekla som ich do bleda z oboch strán na olejom potretej horúcej panvici.
- Medzitým som nad parou tepelne upravila dva filety z červeného ostrieža. V Allinom recepte bol losos. Ryba bola hotová za pár minút. Po vychladnutí som ju pokrájala na menšie kúsky.
- Polovičku malého baklažánu som pokrájala na menšie útvary, osolila a nechala vypotiť prípadnú horkosť. V kastróliku som na zmesi masla a 1 ČL oleja opiekla nadrobno pokrájaný veľký strúčik cesnaku, prisypala som k nemu vypotený baklažán, posypala čerstvo mletým korením štyroch farieb, podliala malým množstvom vody a pod pokrievkou dusila.
- Keď bol skoro hotový, pridala som umyté špenátové listy a nechala ich spariť.
- Po chvíli som ich zaliala šľahačkovou smotanou tak, aby bolo všetko ponorené. Dochutila som ešte soľou. Nechala som túto zmes prevrieť a trocha zhustnúť, naposledy pridaná ryba sa napila prebytočnej smotany a plnka bola hotová.
- Vlažnú plnku som rozdelila pomyselne podľa počtu palaciniek, do stredu každej sa ušla takáto kôpka
- Balenie šlo v poradí: zahnúť spodný a horný okraj, mierne pritlačiť
- Ďalej ľavý okraj prehnúť do polovice
- a ešte raz zľava prevrátiť až na pravý okraj, aby sa spoje dostali na spodok balíčka
- Všetky palacinkové balíčky sa mi zmestili naraz na veľkú rozhorúčenú panvicu vytretú zvyškom oleja. Opekala som ich z oboch strán do chrumkava, opatrne obracajúc.
- Plnka je variabilná, mäso s mäsom, mäso so zeleninou, mäso s hubami, huby s hubami, ...vajcami,... syrom, dobre sa môžu využiť nejaké zvyšky z mäsového jedla či polievky.
Mne sa tam zapáčila práve ryba, a určite si ich naplním aj lososom, ktorého som na potvoru práve teraz nedostala. S rôznymi bylinkami budete mať vždy inú chuť plnky. Nech sa aj vám páči!