Omáčka

Omáčka na cestoviny z mletého hovädzieho mäsa so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu aj cesnak ošúpeme a nakrájame najemno. Očistenú mrkvu nakrájame na menšie kocky. Vo vyššej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, chvíľu restujeme, pridáme mrkvu a cesnak, premiešame. Pridáme mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania na miernom ohni opekáme, kým sa zo všetkých strán nezatiahne.
  2. Zalejeme vínom a necháme ho pár minút odpariť. Pridáme paradajky, pretlak, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme bobkové listy, prikryjeme a za občasného miešania dusíme na miernom ohni.
  3. Podávame s uvarenými cestovinami.