Omáčka
Omáčka na cestoviny z mletého hovädzieho mäsa so zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu aj cesnak ošúpeme a nakrájame najemno. Očistenú mrkvu nakrájame na menšie kocky. Vo vyššej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, chvíľu restujeme, pridáme mrkvu a cesnak,
premiešame. Pridáme mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania na miernom ohni opekáme, kým sa zo všetkých strán nezatiahne.
- Zalejeme vínom a necháme ho pár minút odpariť. Pridáme paradajky, pretlak, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme bobkové listy, prikryjeme a za občasného miešania dusíme na miernom ohni.
- Podávame s uvarenými cestovinami.
|